DINU PATRICIU va fi incinerat la Londra, iar cenuşa va fi adusă în România

de:
22 aug. 2014
0 Afișari
DINU PATRICIU va fi incinerat la Londra, iar cenuşa va fi adusă în România

Dinu Patriciu va fi incinerat la 100 de kilometri de Londra, vineri la orele 16.00, la o biserică din Saint Jones, unde obişnuia să meargă cu femeia care şi-a petrecut ultima perioadă din viaţă, în schimb cenuşa omului de afaceri va fi adusă în ţară săptămâna viitoare, informează România TV.

Iniţial, s-a spus că omul de afaceri va fi înmormântat la Londra, însă se pare ca ultima dorinta a acestuia, conform unor apropiaţi ai familiei, a fost să fie incinerat. Incinerarea va avea loc într-un cadru restrâns, vor participa numai mama omului de afaceri, fratele lui şi cele două fiice ale sale. Cenuşa lui Dinu Patriciu va fi adusă în ţară săptămâna viitoare, mai susţin sursele citate de România TV.

Dinu Patriciu a murit la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, la Spitalul Royal Free din Londra, în urma unei infecţii pulmonare.

Ultima personalitate din România care a fost incinerată a fost regizorul Sergiu Nicolaescu, în ianuarie 2013. Incinerarea morţilor este interzisă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Sfântul Sinod al BOR, în şedinţa sa de lucru din 5 iulie 2012, menţinând în vigoare hotărârea din 15 iunie 1928, reconfirmată la 20 februarie 1933, a luat mai multe hotărâri faţă de practica necreştină a incinerării morţilor, după cum informează Cancelaria Sfântului Sinod.

Cookies