Ce mai vinde Dinu Patriciu, după faliment

de:
20 aug. 2012
1 Afișari
Ce mai vinde Dinu Patriciu, după faliment

După eşecul suferit în afaceri, început odată cu lichidarea lanţului de magazine Mic.ro, Dinu Patriciu mai înregistrează o pierdere, în domeniul alimenţiei publice. Dupa ce a închis, pentru a doua oară, restauranul Heritage, omul de afaceri lichidează şi pivniţa localului bancherilor. Locaţia a fost supranumită „restaurantul bancherilor” nu pentru că aceştia obişnuiau să mănânce aici, ci pentru că un numar mare de preşedinţi şi vicepreşedinţi de bănci făceau parte din acţionariatul afacerii, scrie enational.ro, citat de Economica.net.

Dotat cu un bucătar titrat cu trei stele Michellin, restaurantul exclusivist, aflat într-o zonă de lux a Bucureştiului, în Gradina Icoanei, nu şi-a atins target-ul. Administratorul localului, Ana Patriciu, fiica omului de afaceri, îşi propusese să atragă zilnic 40-50 de clienţi cu cele trei meniuri fixe de 240, 390 şi 550 lei, fără vin.

Ca şi în cazul Mic.ro, şi restaurantul Heritage nu avea o reţea de distribuţie adaptată cerinţelor clienţilor. Astfel, clienţii care mai voiau să ceară o a doua butelie din acelaşi sortiment de vin riscau să fie refuzaţi din cauza stocului redus.

Cele 194 de şampanii şi vinuri, precum şi coniacul Hennessy Richard, vor avea un preţ de pornire de 6.000 euro, iar pentru colecţia de vinuri albe licitaţia începe de la 1.200 euro. Printre sticlele care vor fi licitate se numără şi Chateau Lafite, Chateau Pontet Canet, Chateau Calon Segur, Chateauneuf-du-Pape, Domaine Faiveley sau o sticla de trei litri de Dom Pérignon Vintage, din 1993, care are un preţ de pornire de 2.400 euro.

Cookies