ARHIVA B365

Dinu Patriciu, executat silit de o bancă din România

Judecătoria sectorului 1 şi, respectiv, Judecătoria Buftea au admis cererile de încuviinţare a executării silite înaintate de Raiffeisen Bank pe numele lui Dinu Patriciu. Deciziile, primele de acest tip, ar putea fi doar începutul unui lung şir, având în vedere faptul că omul de afaceri pare să aibă probleme asemănătoare cu încă cel puţin trei bănci din România, notează Capital.ro.

Omul de afaceri este executat silit din cauza unui credit care în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, accesat de Minimax, companie ce a aparţinut lui Patriciu. Împrumutul a fost garantat de Patriciu cu un bilet la ordin care a fost refuzat la plată.

„Procedura de executare silită se declanşează după momentul în care i se comunică executorului încheierea de încuviinţare pronunţată de instanţă. După comunicarea somaţiei, ca prim act de executare silită se solicită organelor abilitate să furnizeze informaţii cu privire la patrimoniul debitorului urmărit. Urmează, în final, analiza valorică a bunurilor identificate care va crea premisa sechestrării cantităţii suficiente de bunuri necesare acoperirii creanţei. ”,spune Ilie Dinu, unul dintre executorii care se ocupă de caz.

Procedura de executare se va concentra, după toate aparenţele, asupra bunurilor imobiliare deţinute de Patriciu în proprietate sau coproprietate, pe raza celor două judecătorii unde au fost obţinute încuviinţările.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button