Dinu Patriciu, „călcat” din nou de executori. Îi scot tablourile la vânzare

de:
15 mai 2013
0 afișări
Dinu Patriciu,

În 23 ianuarie, Peter Imre i-a cerut lui Dinu Patriciu suma de 80.000 de euro, se arată într-un dosar înregistrat la judecătoria Sectorului 1. Instanța a decis executarea silită.

Patriciu l-a numit pe 1 aprilie 2010 în funcţia de Director General al Adevarul Holding pe Peter L. Imre, după acesta fusese îndepărtat din funcţia de Corporate Affairs Manager la compania Philip Morris. La sfârșitul anului trecut, Dinu Patriciu a vând trustul media omului de afaceri Cristi Burci, iar Adevărul Holding este condus în continuare de Peter Imre.

Agenţia de presă MEDIAFAX relata, la începutul lunii octombrie 2012, că omul de afaceri Dinu Patriciu şi-a gajat tablouri din colecţia personală, cu o valoare de achiziţie de peste 2 milioane de euro, către firme pe care le controlează, înregistrate în Elveţia sau Cipru, precum şi către persoana cu care se presupune ca are o relatie extraconjugala.

Începând din toamna anului trecut, Patriciu a constituit gaj în favoarea DP Holding (Elveţia), Veridesco Limited (Cipru) şi Melanie Anne Chen, pentru circa 80 de tablouri din colecţia personală. Melanie Chen este membru în boardul director al DP Holding şi preşedinte executiv al Marine Resources Exploration International BV, firme deţinute de Patriciu.

Majoritatea lucrărilor au fost cumpărate de la casa de licitaţii Artmark, unele dintre acestea chiar după încheierea licitaţilor, dacă nu au existat cumpărători care să ofere preţul minim din evaluare.

Şase tablouri l-au costat pe omul de afaceri mai mult de 100.000 de euro fiecare: Nicolae Tonitza – Afize (160.000 de euro), Nicolae Grigorescu – Panseluţe (115.000 de euro), Ştefan Luchian – Flori de primavară (155.000 de euro), Ştefan Luchian – Garoafe (140.000 de euro), Ştefan Luchian – Maci (132.000 de euro), Ion Ţuculescu – Mare fermecătoare (105.000 de euro).

Patriciu deţine în colecţie şi una dintre lucrările lui Tonitza „Nud în Iatac”, două dintre acestea, denumite studii, fiind vândute cu până în 100.000 de euro, în timp ce versiunea finală a fost achiziţionată la o licitaţie organizată de Artmark pentru aproape 300.000 de euro.

Sursa: realitatea.net

Cookies