ȘTIRI

Dinu Patriciu a murit – Comunicatul familiei Patriciu

Dinu Patriciu a murit„Dinu Patriciu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi întreprinzători şi oameni de afaceri din România ultimilor 25 de ani, s-a stins din viaţă într-o clinică londoneză. La 3 august împlinise 64 de ani.

Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimile zile.

Funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc in cercul restrins al familiei. Pe aceasta cale, familia face un apel indoliat la respectarea dorintei defunctului ca ultimul sau drum sa ocoleasca neintelegerile, lipsa de decenta si agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte, in ultimii ani de viata si suferinta.

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care l-au cunoscut, apreciat si respectat.

Dumnezeu sa-l ierte!

Familia Patriciu”, potrivit comunicatului.

Fostul premier Petre Roman, nasit de Dinu Patriciu, a spus marti, la aflarea vestii mortii fostului liberal, ca stia se zbate de o vreme intre viata si moarte.

„Este o stire foarte trista pentru mine, pentru familia mea, eram legati prin legaturi crestinesti, era atat nasul de casatorie al meu cat si nasul de botez al baiatului meu, Petrisor, asa ca va puteti imagina cat de suparat pot sa fiu. Era bolnav, a avut o consecinta grava dupa asta si stiam ca se zbate intre viata si moarte de mai multa vreme. Imi pare foarte rau”, a declarat Petre Roman.

 Omul de afaceri se află pe locul 597 într-un top al miliardarilor lumii apărut în China. În Hurun Global Rich List 2014, Patriciu apare cu o avere de 2,9 miliarde de dolari și ocupă o poziţie aflată pe la mijlocul clasamentului, conform topului de la începutul anului. Conform topului chinezesc, Patriciu a înregistrat faţă de anul trecut o creştere a averii, de la 2,8 miliarde de dolari.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button