ARHIVA B365

Dinel Staicu, URMĂRIT PENAL pentru dare de mită

Dinel Staicu a venit, marţi, la DNA, pentru a da declaraţii în dosarul în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu este acuzată că ar fi luat mită pentru a anula condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită de Staicu în dosarul  Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), acesta declarând că se aşteaptă să fie arestat.

Dinel Staicu recunoaşte că a dat mită 1,2 milioane de euro pentru a scăpa de închisoare. Astăzi la DNA au loc noi audieri în dosarul judecătoarei care a luat şpagă. Potrivit procurorilor DNA, în dosarul Veronicăi Cîrstoiu sunt vehiculate numele altor cinci magistraţi.

Dinel Staicu a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că se aşteaptă să fie arestat şi că va cere să fie arestat, la fel cum a făcut şi în cazul judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti.

El a precizat că, în cursul zilei de luni, a primit o scrisoare de la fratele său, Marian Staicu, în care acesta a recunoscut integral faptele de corupţie prezentate de procurori în dosarul în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu este acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

Dinel Staicu a mai spus că fratele lui este cel care s-a ocupat de tot ce înseamnă trafic de influenţă şi dare de mită la Tribunalul Bucureşti, Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Întrebat cum a fost posibil ca fratele lui să dea mită, Dinel Staicu a spus că în perioada în care a fost în închisoare, toate firmele sale au fost administrate de Marian Staicu, iar acesta a avut acces la bani.

Dinel Staicu a precizat însă că, în opinia lui, avocatele Adriana Dascălu şi Ileana Alina Răducan l-au înşelat pe fratele său şi i-au de la 100.000 de euro până la 1,5 milioane de euro.

„Fratele meu, fiind mai mic, a fost crescut ca şi copil meu. El a vrut sa facă o faptă bună, dar păcatul meu a fost că i le-am prezentat pe cele două avocate, că sunt fete deştepte, că trebuie să aibă încredere în ele. Ele făceau teste cu el, îi cereau să dea câte 100.000, că îl scăpăm luna asta, luna următoare”, a spus Dinel Staicu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button