ARHIVA B365

DINAMO-STEAUA 17 APRILIE 2014. Clubul Dinamo, amendat de Jandarmerie după meciul cu Steaua

„Pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege, clubul organizator (n.r. – FC Dinamo) a fost sancţionat cu amendă în valoare de 30.000 de lei conform Art 10, alin. 2, lit. b din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012. Societatea privată de securitate a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în planul de acţiune conform Art. 27 alin. 11 lit. c din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei”, se menţionează într-un comunicat al Jandarmeriei. 

Totodată cinci angajaţi ai societăţii private de securitate au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 100 de lei fiecare pentru nerespectarea obligaţiilor ce revin personalului de ordine şi siguranţă, scrie gandul.info. 

Înainte, pe timpul şi după partidă, jandarmii au identificat 15 persoane cărora le-au fost întocmite actele de sesizare pentru deţinerea şi folosirea materialelor pirotehnice şi au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.830 de lei pentru pătrunderea fără drept pe suprafaţa de joc, pătrundere în stadion în stare vădită de ebrietate, consum de băuturi alcoolice, participare la scandal, ameninţare cu acte de violenţă, săvârşirea în public de fapte sau gesturi obscene, vânzarea la suprapreţ a biletelor, pătrundere în stadion fără documente de acces şi refuz de legitimare.

DINAMO – STEAUA, 17 APRILIE 2014. Mihnea Ionescu, liderul galeriei dinamoviste, audiat la DIICOT 

De asemenea, unei persoane i-au fost întocmite actele de sesizare pentru deţinerea de substanţe interzise conform Legii 143 din 2000 privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de droguri, iar 14 persoane au primit interdicţia de a mai participa la competiţii şi jocuri sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an.

DINAMO – STEAUA, 17 APRILIE 2014.Un lider al galeriei dinamoviste, reţinut pentru posesie de droguri 

După încheierea partidei, un grup de persoane aflate în Peluza Sud au pătruns în zona terenului de joc pentru a intra în conflict cu alţi suporteri fiind nevoie de intervenţia jandarmilor care au blocat intenţia acestora. În urma acestui incident, suporterii stelişti au aruncat spre jandarmi cu scaune şi alte obiecte contondente, iar un operator TV şi alte 3 persoane au fost rănite în zona capului şi au necesitat îngrijiri medicale acordate de către echipajele SABIF prezente la faţa locului. Operatorul TV a necesitat transportul la spital.

DINAMO – STEAUA, 17 APRILIE 2014. Bătaie cruntă la semifinala Cupei României. VIDEO

Formaţia Steaua a terminat la egalitate, joi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1 (1-0), cu echipa Dinamo, în manşa secundă a semifinalelor Cupei României – Timişoreana, şi s-a calificat în finala competiţiei cu scorul general de 6-3.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button