ARHIVA B365

DINAMO – STEAUA, 17 APRILIE 2014. Bătaie cruntă la semifinala Cupei României. VIDEO

DINAMO – STEAUA, 17 APRILIE 2014. Mai mulţi suporteri din Peluza Sud au pătruns, după încheierea partidei, în zona terenului de joc pentru a se bate cu alţi suporteri. Jandarmii au intervenit şi au reuşit să blocheze intenţia acestora. În urma acestui incident, suporterii stelişti au aruncat spre jandarmi cu scaune şi alte obiecte contondente, iar un operator TV şi alte 3 persoane au fost rănite în zona capului şi au necesitat îngrijiri medicale acordate de către echipajele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) prezente la faţa locului, iar operatorul TV a necesitat transportul la spital.

DINAMO – STEAUA, 17 APRILIE 2014. Înainte, pe timpul şi după partida de fotbal dintre F.C. DINAMO Bucureşti şi F.C. STEAUA Bucureşti disputată pe Arena Naţională, Jandarmeria Capitalei a constatat şi sancţionat o serie de încălcări ale prevederilor legale în vigoare după cum urmează:

– Au fost identificate 15 persoane cărora le-au fost întocmite actele de sesizare pentru deţinerea şi folosirea materialelor pirotehnice, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 37 din Legea 126/1995 (republicată) privind regimul materiilor explozive.

– Unei persoane i-au fost întocmite actele de sesizare pentru deţinerea de substanţe interzise conform art. 4 din Legea 143 din 2000 privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de droguri. Mai multe detalii AICI.

– Au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8830 de lei pentru pătrunderea fără drept pe suprafaţa de joc, pătrundere în stadion în stare vădită de ebrietate, consum de băuturi alcoolice, participare la scandal, ameninţare cu acte de violenţă, săvârşirea în public de fapte sau gesturi obscene, vânzarea la suprapreţ a biletelor, pătrundere în stadion fără documente de acces şi refuz de legitimare;

– 14 persoane au primit interdicţia de a mai participa la competiţii şi jocuri sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an.

DINAMO – STEAUA, 17 APRILIE 2014. Pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege, clubul organizator a fost sancţionat cu amendă în valoare de 30.000 de lei conform Art 10, alin. 2, lit. b din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012.

DINAMO – STEAUA, 17 APRILIE 2014. Societatea privată de securitate a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1000 de lei pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în planul de acţiune conform Art. 27 alin. 11 lit. c din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012.

DINAMO – STEAUA, 17 APRILIE 2014.  Totodată cinci angajaţi ai societăţii private de securitate au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 100 de lei fiecare pentru nerespectarea obligaţiilor ce revin personalului de ordine şi siguranţă conform Art. 27, alin. 1 din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012.

DINAMO – STEAUA, 17 APRILIE 2014. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor sportive Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor suporterilor să respecte prevederile legale şi atrage atenţia că nu va tolera niciun fel de acţiuni sau comportamente care să pericliteze siguranţa spectatorilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button