Dinamo, bătaia de joc a acţionarilor: Badea a dezvăluit de ce a preluat Negoiţă clubul de fotbal

de:
15 mai 2014
0 Afișari
Dinamo, bătaia de joc a acţionarilor: Badea a dezvăluit de ce a preluat Negoiţă clubul de fotbal

A doua echipă de club din România, ca palmares, a ajuns să fie folosită ca o unealtă, pentru a satisface interesele personale ale unor aşa-zişi oameni de afaceri, scrie adevărul.ro.

A trecut un an de când „câinii” au un nou finanţator, Ionuţ Negoiţă. Acesta a lansat, cu surle şi trâmbiţe, un proiect denumit pompos, „New Dinamo”. Pe plan sportiv, echipa a ajuns una de locurile 4-5, la distanţă considerabilă de rivala Steaua, de la care a primit şi o bătaie ruşinoasă în turul semifinalelor Cupei României, scor 2-5!

În plan financiar, clubul e în colaps. Miercuri, Negoiţă a demarat procedura de insolvenţă, un „jaf legal” la care au recurs şi alţi „investitori”, precum George Copos. Pentru a-şi justifica decizia, Negoiţă i-a atacat virulent pe predecesorii săi, printr-o scrisoare publicată pe site-ul oficial al clubului.

Văzând această situaţie, Nicolae Badea, omul care a lăsat Dinamo pe mâinile lui Ionuţ Negoiţă, a răspuns tot printr-un comunicat.

Pe lângă faptul că a răspuns la acuzele actualului acţionar al roş-albilor, Badea a confirmat şi un scenariu despre care s-a mai auzit la nivel de zvon: Negoiţă a preluat clubul Dinamo din interes imobiliar.

„Din păcate, grandomania, dar mai ales planul secret şi eşuat al dlui Negoiţă de realizare a unei investiţii imobiliare de mare anvergură într-o zona centrală a Bucureştiului, l-au împins pe acesta să încerce lumina reflectoarelor şi primele pagini ale ziarelor în ipostaze de investitor, om de afaceri dornic să continue tradiţia lui Dinamo de obţinere a performanţei sportive, un fapt devenit obişnuinţă pentru iubitorii culorilor alb-roşii în «deceniul criminal» invocat. Disponibilitatea şi aducerea în prim plan, în cadrul fiecărui interviu acordat în ultimele 6 luni, de încercări de cooptare/vînzare a clubului către un nou partener, începerea executării silite de către unii furnizori şi «lovitura de graţie» oferită prin introducerea cererii de insolvenţă, nu fac altceva decît să confirme cele de mai sus şi totodată să ne îndrepte atenţia către o incapacitate financiară şi managerială în tratarea cu responsabilitate, seriozitate şi corectitudine a activităţii unui club de fotbal”, se arată în comunicat trimis de Badea la Mediafax.

Mai mult, pe adevărul.ro.

Cookies