Din weekend, la Palatul Dacia-România din București ne așteaptă o călătorie prin Europa. S-a deschis primul sezon Art Safari 2023

10 feb. 2023
152 afișări
Din weekend, la Palatul Dacia-România din București ne așteaptă o călătorie prin Europa. S-a deschis primul sezon Art Safari 2023
Din weekend, la Palatul Dacia-România al Muzeului Municipiului București ne așteaptă o călătorie prin Europa. S-a deschis primul sezon Art Safari-2023

Art Safari are dinamica pe care Occidentul a găsit-o cu câteva decenii în urmă”, a declarat Adrian Majuru, manager al MMB, la deschiderea primului sezon din anul 2023 al Art Safari – MMB. De astăzi și până în luna mai, la Palatul Dacia-România mai multe expoziții remarcabile ne propun să exploram lucrări valoroase din patrimoniul românesc – Ion Teodorescu-Sion-, artă spaniolă de secol XIX și doua expoziții de artă contemporană (Franța și România). „Bucurați-vă de artă!”, ne îndeamnă Ioana Ciocan, CEO Art Safari.

Foto credit: MMB.

La deschiderea noul sezon au participat și ambasadorii Franței și Spaniei la București.

Mai jos, programul complet al noului sezon Art Safari

Art Safari, sezon nou: Ion Thedorescu-Sion, impresionism spaniol, Prix Marcel Duchamp și Young Blood din arta românească

Primul sezon din 2023 al Art Safari aduce mult-așteptata expoziție retrospectivă a unui mare modernist român – Ion Thedorescu-Sion, Impresionism spaniol, Prix Marcel Duchamp și Young Blood-ul din arta românească”, anunță MMB-Palatul Sutu pe pagina sa de facebook.

Din weekend, la Palatul Dacia-România din București ne așteaptă o călătorie prin Europa. S-a deschis primul sezon Art Safari 2023
Ce puteam vedea la Art Safari | Foto credit: MMB.

Artistul multipremiat Mircea Cantor revine la Art Safari cu expoziția „The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”

„Primul sezon celebrează 140 de ani de la nașterea lui Ion Theodorescu-Sion (1882-1939) într-o mare expoziție curatoriată de Elena Olariu, director adjunct Secția Artă – MMB, maeștrii picturii spaniole, de la Academism la Impresionism, printre care celebrul „Maestru al luminii” – Joaquin Sorolla. Artistul român multipremiat Mircea Cantor revine la Art Safari în cadrul expoziției „The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”, având ca focus unul dintre cele mai prestigioase premii dedicate artei din lume, Prix Marcel Duchamp. Iar „Young Blood”, expoziție curatoriată de Mihai Zgondoiu, revine la Art Safari cu partea a 2-a, la cererea publicului tânăr”, anunță MMB-Palatul Sutu pe pagina sa de facebook.

Foto credit: MMB.

Din însorita Spanie aducem mari pictori impresioniști, apoi călătorim spre Franța de unde aducem artă contemporană distinsă cu marele premiu Marcel Duchamp”

Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de Artă de la Veneția: În Palatul Dacia-România – Muzeul Municipiului București, vă așteaptă o călătorie prin Europa de la vest spre est. Din însorita Spanie aducem mari pictori impresioniști, apoi călătorim spre Franța, o altă țară prietenă a României, de unde aducem artă contemporană distinsă cu marele premiu Marcel Duchamp. Destinația finală a călătoriei noastre: România. Sărbătorim 140 de ani de la nașterea lui Ion Theodorescu-Sion, personalitate marcantă a artei românești interbelice. Nu îi uităm nici pe tinerii artiști care au un cuvânt de spus: Young Blood revine, la cererea publicului, cu o nouă ediție curatoriată desigur tot de Mihai Zgondoiu. Atenție, acesta este doar programul primei ediții pentru că anul acesta vor fi trei! Bucurați-vă de artă!”.

Expozitiile sunt variante care să-i ajute pe oameni în nevoia lor de a explora culoare, dar și să gândească ce ar putea să facă mai bine pentru ei și pentru alții”

Adrian Majuru, manager al MMB:Bucureștiul are nevoie de o dinamică culturală care să adune laolaltă, pe o platformă variată în timp și spațiu, variante lucrative și variante care să-i ajute pe oameni în nevoia lor de a explora culoare care să-i îndemne să admire, dar și să gândească ce ar putea să facă mai bine pentru ei și pentru alții. O asemenea ipoteză lucrativă și foarte bine organizată este posibilă într-un parteneriat public-privat. Art Safari are dinamica pe care Occidentul a găsit-o cu câteva decenii în urmă. Sunt expoziții care pun în valoare patrimoniul. Iar Pinacoteca București, care sperăm că va fi deschisă în următorii cinci ani, va valorifica și artele aplicate, alături de tot ceea ce ne-am propus până acum. Mult succes Art Safari și să avem un an minunat împreună!”.

Foto credit: MMB.
“Ion Theodorescu-Sion este artistul care a produs senzație prin picturile sale, adevărate simfonii dedicate definirii „specificului românesc”

Chiar dacă a trăit doar 57 de ani, ne aflăm în fața unui pictor de mare succes în perioada interbelică, un artist care a avut 14 expoziții personale, care a participat la aproape toate saloanele oficiale din București și a expus alături de marii maeștri români din epocă. Ion Theodorescu-Sion este artistul care a produs senzație prin picturile sale, adevărate simfonii dedicate definirii „specificului românesc”, fiind un unionist convins și erou-militar al Primului Război Mondial. Este o expoziție minunată pe care vă invit să o vizitați!”, a spus dr. Elena Olariu, curator al expoziției „Ion Theodorescu Sion. O viață de poveste”.

Din weekend, la Palatul Dacia-România din București ne așteaptă o călătorie prin Europa. S-a deschis primul sezon Art Safari 2023
Art Safari 2023

Citește și:

Cookies