Din weekend, în cinematografele din București și țară, “Triunghiul Tristeții”, o satiră bestială despre ipocrizia influencerilor și a miliardarilor cu jacuzzi

10 nov. 2022
298 Afișari
Din weekend, în cinematografele din București și țară, “Triunghiul Tristeții”, o satiră bestială despre ipocrizia influencerilor și a miliardarilor cu jacuzzi
În weekend, intră în cinematografele din București și din toată țara “Triungiul Tristeții”, o satiră bestială despre ipocrizia influencerilor și a miliardarilor cu jacuzzi

Triunghiul tristeții / Triangle of Sadness, o spumoasă satiră despre ipocrizie, lăcomie și putere, de Ruben Östlund, regizorul premiat cu Oscar pentru The Square și cel care a făcut Force Majeure, intră în cinematografe din 11 noiembrie. Distribuit de Independența Film, Triungiul Tristeții este un film cu influenceri, miliardari în jacuzzi și foarte multă șampanie, lăcomie, ironie inteligentă și umor. A câștigat Palme d’Or la Cannes 2022, și îi are în distribuție pe: Woody Harrelson, Harris Dickinson, Charlbi Dean și Zlatko Burić.

Foto credit: Independența Film.

Carl (Harris Dickinson) și Yaya (Charlbi Dean), un celebru cuplu de fotomodele, sunt invitați într-o croazieră de lux pentru oameni super-bogați, dar de o moralitate îndoielnică. Printre ei, un oligarh rus, un traficant de arme britanic, dar și un alcoolic pasionat de Marx și care este chiar căpitanul navei (Woody Harrelson). Ceea ce la început părea poză perfectă de Instagram se transformă într-un spectacol grotesc.

Foto credit: Independența Film.

Ruben Östlund a regizat și The Square, film care a câștigat un Oscar

Triangle of Sadness este primul film al lui Ruben Östlund în limba engleză. Cineastul și-a găsit inspirația atât în experiențele sale personale, cum este campania la care a lucrat pentru un brand de fashion al unui prieten de-al său, precum și din poveștile din lumea modei, împărtășite de partenera sa de viață, de profesie fotograf. Titlul filmului își are rădăcinile tot în industria modei, termenul de „triangle of sadness” referindu-se la ridul dintre sprâncene, de obicei corectabil cu botox, care în suedeză se numește „rid de necaz”.

Foto credit: Independența Film.

Triunghiul tristeții” a fost filmat în Grecia, pe insula Evia, loc în care își petreceau bogații lumii vacanța

A fost parțial filmat în Grecia, pe insula Evia, și are câteva exterioare turnate pe Christina O, vechiul yacht al lui Onassis, loc în care, în anii ‘60 și ‘70, s-au peridat oameni puternici și faimoși precum Winston Churchill, Triangle of Sadness vorbește despre roluri și clase sociale, despre frumusețe ca monedă de schimb și despre inegalitatea de gen. „Treaba cu Östlund este că te face să râzi, dar te pune și pe gânduri. Are o precizie meticuloasă în felul în care construiește și execută scenele (…) Indiferent ce subiect tratează, suntem obligați să vedem lumea dintr-un punct de vedere diferit”, spune Peter Debruge, Variety.

Triunghiul tristeții / Triangle of Sadness va avea premiera în cinematografe din 11 noiembrie și este distribuit de Independența Film. Aici lista cinematografelor în care rulează filmul.

Dintre filmele din selecția Cannes 2022, Independența Film va lansa în cinematografe perioada următoare Tori and Lokita (r. Jean-Pierre și Luc Dardenne) – premiera pe 16 decembrie, nBrother and Sister (r. Arnaud Desplechin) – premieră pe 6 ianuarie, Holy Spider (r. Ali Abassi) – premiera pe 27 ianuarie, Decision To Leave (r. Park Chan-wook) – premiera pe 17 februarie. 

 

Cookies