Din Ucraina, refugiată în Polonia, și acum la București. Mezzosoprana ucraineană Maria Berezovska urcă duminică, ca ”special guest”, pe scena Operei Naționale

26 mart. 2022
418 Afișari
Din Ucraina, refugiată în Polonia, și acum la București. Mezzosoprana ucraineană Maria Berezovska urcă duminică, ca ”special guest”, pe scena Operei Naționale

Solistă a Operei din Kiev, mezzosoprana Maria Berezovska, refugiată în Polonia, se află la București, unde va urca pe scena Operei Naționale din București. Duminică seară, începând cu ora 18:00, va participa, în calitate de invitată, în spectacolul „Lohengrin” de R. Wagner, regizat de Silviu Purcărete.

„Opera Națională București își arată sprijinul necondiționat pentru artiștii și poporul ucrainean, iar în aceste vremuri de grea încercare o primim cu toată deschiderea și susținerea pe mezzosoprana Maria Berezovska să evolueze pe scenă alături de soliștii operei bucureștene.”, anunță instituția.

În urmă cu o săptămână, două belerine refugiate la București, primite în echipa de balet a Operei Naționale, au reușit să se integreze și să evolueze în primul lor spectacol.

Distribuția reprezentației „Lohengrin” de R. Wagner, regizat de Silviu Purcărete:
Dirijor: Tiberiu Soare
Lohengrin: Daniel Magdal
Elsa von Brabant: Iulia Isaev
Ortrud: Maria Berezovska – invitată
Friedrich von Telramund: Catalin Toropoc
Heinrich der Vogler: Marius Boloș
Heerufer: Vasile Chisiu
Lohengrin actorul: István Téglás
Elsa actriță: Anda Saltelechi
Ortrud actriță: Alina Petrică
Telramund actorul: Rareş Florin Stoica

Biletele din 27 martie sunt disponibile pe http://tickets.operanb.ro/ și la Casa de Bilete a Operei.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies