Din tramvaiele Imperio sar scântei în Primăria Capitalei. Într-o ședință furtunoasă, s-a decis: Direcția Juridică trebuie să ateste atestatul deja emis de AFER

06 dec. 2022
23209 Afișari
Din tramvaiele Imperio sar scântei în Primăria Capitalei. Într-o ședință furtunoasă, s-a decis: Direcția Juridică trebuie să ateste atestatul deja emis de AFER
Din tramvaiele Imperio sar scântei în Primăria Capitalei. Într-o ședință furtunoasă, s-a decis: Direcția Juridică trebuie să ateste atestatul deja emis de AFER. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Tramvaiele Imperio încă stau în depourile STB. La începutul săptămânii, Nicușor Dan a convocat o ședință la Primăria Capitalei care s-a lăsat cu scântei. În urma discuțiilor, mai mulți membri ai comisiei de recepție cer ca Direcția Juridică să ateste veridicitatea certificatului de omologare emis de AFER (Autoritatea Feroviară Română), instituție aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, potrivit buletin.de.

Ce se întâmplă cu tramvaiele Imperio din București

De aproximativ 5 luni de zile, 15 tramvaie Imperio livrate de Astra Vagoane Călători așteaptă să iasă pe șinele din București. Introducerea acestora în circulație depinde de câțiva membri ai comisiei de recepție care au cerut Direcției Juridice din cadrul Primăriei Capitalei să ateste autenticitatea certificatului de omologare emis de Autoritatea Feroviară Română.

Bucureștenii ar fi trebuit să circule cu noile tramvaie Imperio de la Astra încă din luna septembrie. Ultimul termen a fost 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, când ar fi trebuit introduse pe linia tramvaielor 41, dar nu s-a întâmplat.

Potrivit surselor Buletin de București, această solicitare către Direcția Juridică face parte dintr-o serie de piedici orchestrate de cei care au organizat licitația pentru tramvaiele turcești, în mandatul fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea, procedură refăcută mai apoi după o decizie a Curții de Apel București.

„Sunt oamenii doamnei Firea care s-au ocupat de caietul de sarcini pentru tramvaiele turcești și care au calificat firma turcească chiar dacă nu respecta toate cerințele. Acum sunt parte din comisia de recepție[…] contestă orice virgulă”, au transmis săptămâna trecută sursele Buletin de București.

Nicușor Dan a convocat o ședință tehnică

Luni dimineață, Nicușor Dan a convocat o ședință tehnică, cu scântei. Aceasta a fost întreruptă, iar apoi a fost reluată după-amiază, cu toți factorii implicați.

Surse STB au explicat, potrivit Buletin de București:

„Comisia de recepție a mai solicitat un punct de vedere de la Direcția Juridica a Primăriei Generale cu privire la veridicitatea omologării AFER. Exista promisiunea că acesta va fi emis în cursul zilei de miercuri. Din punct de vedere tehnic, celelalte chestiuni au fost închise. A rămas ca membrii comisiei sa întocmească procesul verbal de predare-primire pentru capul de serie și să-l semneze când vor primi răspunsul municipalității”

Întregul material al Buletin de București poate fi citit AICI.

Cookies