ÎN BUCUREȘTI

„Din păcate au decedat trei pacienți”. Raed Arafat, noi detalii după incidentul de la Spitalul Foișor (VIDEO)

Un pacient care era programat pentru transfer de la Spitalul Universitar la Spitalul Foişor a decedat după ce a făcut stop cardiac înainte de a fi preluat de medicii de pe ambulanţă, iar alte două paciente au decedat la scurt timp după transfer, în cadrul secţiei ATI a Spitalului Foișor, a anunţat luni şeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și secretar de stat în cadrul MAI, Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a postat, pe pagina sa personală de Facebook, în cursul după-amiezii de astăzi o declarație video în care a prezentat situația celor trei pacienți decedați și a adus clarificări în privința pacientei de la Spitalul Foișor care a declarat în spațiul public că poate fi operată și tratată doar în străinătate, deoarece aceasta consideră că procedura medicală nu poate fi efectuată în România.

Raed Arafat a adus precizări în legătură cu cei trei pacienți decedați în cursul weekendului

„Într-adevăr şi din păcate au decedat trei pacienţi: unul înainte a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar, a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanţă, fiiind în stare critică, iar alte două paciente, una în vârstă de 60 de ani şi una în vârstă de 83 de ani, din păcate au decedat la Spitalul Foişor după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă. Prima a fost internată în data de 10.04 la orele 19:27 şi decedată din păcate în data de 11.04 la orele 7:52. A doua pacientă a fot internată în data de 11.04 la ora 0:52 şi a fost declarată decedată, din păcate, în data de 11.04 la ora 17:32”, afirmă Raed Arafat în videoclipul cu pricina.

Șeful DSU a transmis condoleanțe familiilor celor decedați

„Sincer, ne pare rău de aceste situaţii, dar ştim foarte bine cu ce avem de a face: cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, o boală în care pacienţii aflaţi în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid şi aici sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieţi dar faptul că o persoană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată şi că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă, asta nu poate să fie imputat acţiunii de transfer al pacienţilor sau acţiunea de a prelua secţia de terapie intensivă de la Foişor, pentru a trata pacienţii COVID. De fapt, aceste date demonstrează că era corectă decizia noastră şi aveam nevoie de lărgirea capacităţii de terapie intensivă”, a subliniat Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a adus precizări şi în cazul pacientei care urma să fie internată în Spitalul Foişor şi care a declarat în spațiul public că nu poate fi operată decât în Turcia.
„Astăzi, văzând despre ce este vorba, văzând care este diagnosticul, care este o operaţie care poate fi realizată în mai multe spitale din România şi nu numai la nivelul centrelor universitare, a fost contactată pacienta de către Direcţia noastră de Asistenţă Medicală de Urgenţă pentru a o sprijini, fiind şi angajat al MAI, şi s-a programat o vizită către domnul profesor Cârstoiu, care este managerul Spitalului Universitar şi care este ortoped de specialitate, pentru a fi consultată şi programată pentru operaţie”, a precizat Arafat.

El a adăugat în încheiere că pacienta va decide în cele din urmă dacă acceptă sau nu consultaţia şi intervenţia chirurgicală la Spitalul Universitar, sau dacă dorește în continuare să se opereze în străinătate.

Iată declarația video a lui Raed Arafat


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button