Din nou conturi blocate la PMB, avertizează Ciprian Ciucu, care se întreabă dacă unii înțeleg ce votează în CGMB. Ce îi spune lui Nicușor Dan

29 iul. 2022
589 Afișari
Din nou conturi blocate la PMB, avertizează Ciprian Ciucu, care se întreabă dacă unii înțeleg ce votează în CGMB. Ce îi spune lui Nicușor Dan

Primăria Capitalei ar putea avea din nou conturile blocate, avertizează Ciprian Ciucu, care se întreabă dacă unii înțeleg ce votează în Consiliul General.

În contextul în care PMB riscă din nou blocarea conturilor din cauza că nu achită banii pentru termoficare și Elcen, unii consilieri generali au picat rectificarea bugetară propusă de către Primarul General, spune Ciprian Ciucu, primarul de la S6 și liderul PNL București, care se întreabă unde este raționamentul.

„Îmi este greu să înțeleg copilăriile din cadrul CGMB. De ce a picat la vot rectificarea bugetară?”, se întreabă acesta.

Când suma disponibilă în buget este mai mică decât valoarea ratei eșalonate, atunci ministerele Finanțelor și Dezvoltării emit un ordin comun pentru a putea ulterior bloca conturile PMB, iar ordinul este deja în procedura de transparență, putând oricând fi publicat deoarece PMB nu respecta calendarul de eșalonare agreat, mai spune Ciucu.

”Și ne aflăm tocmai în situația aceasta.”, constată liberalul.

Potrivit acestuia, prin rectificare, linia de buget dedicată termoficării ar fi fost suplimentată si cele două ministere nu ar fi avut pretext să emita acel ordin comun.

Acestă rectificare ar trebui votată până lunea aceasta, 1 august. ”Altfel, oricând PMB se poate trezi cu conturile blocate.”, mai spune Ciucu, care îi cere primarului general Nicușor Dan să convoace „de îndată” o ședință.

”Ce nu înțeleg este de ce în astfel de blocaje, nu se ia o pauză, nu se aduc clarificări, nu se explică suficient și nu se negociază. Mă întreb dacă toată lumea înțelege consecințele votului propriu si contextul în care funcționează PMB.

Ar fi trebuit ca deja domnul Primar General sa fi convocat o ședință de îndată și sa fi rezolvat situația. Sper sa o facă măcar luni.”, a completat Ciprian Ciucu.

Reactificarea bugetară a picat, vineri, la vot, în Consiliul General al Municipiului București. Au votat împotrivă consilierii generali de la USR și PSD, în timp ce PNL a votat pentru.

Îți recomandăm și:

Cookies