ȘTIRI

Din muzica popoarelor slave w/ Corul Academic Radio

Lumea slavă şi atmosfera de linişte şi religiozitate dinaintea sărbătorilor vor fi recreate la Sala Radio sub bagheta dirijorului Dan Mihai Goia. La orgă va cânta Simona Săndulescu – Popovici, iar solistă a unor lucrări interpretate în programul serii va fi soprana Svetlana Sâcencova. Întregul eveniment este dedicat Zilei internaţionale a cântului coral. 

Fondat în 1940, Corul Academic Radio s-a impus în scurt timp ca o formaţie de elită, iar numeroşi compozitori români au scris lucrări dedicate corului, pe care acesta le-a prezentat în primă audiţie concertistică absolută. Acest ansamblu coral de excepţie a probat calitatea sa în lucrări din literatura muzicală românească şi universală, în marele repertoriu liric prezentat pe scena de concert, abordând un impresionant număr de lucrări în toate genurile muzicale. În prezent, Corul Academic Radio este condus de dirijorul Dan Mihai Goia.

În anul 1996, ansamblul a primit Premiul Uniunii Criticilor Muzicali din România. Corul Academic Radio este actualmente cea mai importantă şi mai valoroasă formaţie de gen din România, ducând peste hotare în multiple turnee faima cântului coral românesc.

 

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul orchestre.srr.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button