Din cauza zăpezii și viscolului, CNSU a decretat stare de alertă în județul Vrancea. Traficul spre București este închis

28 ian. 2023
306 Afișari
Din cauza zăpezii și viscolului, CNSU a decretat stare de alertă în județul Vrancea. Traficul spre București este închis
Din cauza zăpezii și viscolului, CNSU a decretat stare de alertă în județul Vrancea. Traficul spre București este închis. Sursa foto: Captură Facebook/ CNAIR

CNSU a decretat, sâmbătă, 28 ianuarie 2023, stare de alertă în județul Vrancea, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului. Prefectul județului Vrancea a anunțat că traficul spre București este închis.

CNSU a decretat stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorilor

Guvernul anunță că, sâmbătă, 28 ianuarie 2023, Premierul României, Nicolae Ciucă, a convocat în regim de urgență, online, CNSU – Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„În cadrul ședinței CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea”, transmite Guvernul României într-un comunicat de presă.

Prin intermediul acestei măsuri se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns:

  • sunt suplimentate forțele de intervenție,
  • sunt alertate structurile din zonele limitrofe,
  • asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până în momentul în care se revine la starea de normalitate.

Hotărârea aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență poate fi consultată aici: HCNSU_1_avizare_HCJSU_Vrancea_nr._4_(1).

Traficul spre București este închis

Înainte ca CNSU să aprobe hotărârea, prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a cerut sâmbătă, 28 ianuarie, să se instituie starea de alertă în județ, din cauza fenomenelor meteo care afectează zona.

În cadrul unei conferințe de presă, prefectul a declarat că a avut discuții cu ministrul Afacerilor Interne, dar și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Autoritățile i-au promis lui Nicușor Halici că această solicitare urmează să fie aprobată de CNSU.

„Traficul spre București este închis în acest moment, a informat Nicușor Halici”, potrivit ziare.com.

Situația drumurilor din țară, sâmbătă

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a transmis la data de 28 ianuarie informații despre situația traficului la ora 13:00.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, sunt închise circulației publice următoarele drumuri naționale:

Drumuri naționale cu circulație închisă:

1. DN 2 Poșta Câlnău, județul Buzău – Slobozia Bradului, județul Vrancea;

2. DN 22 Brăila, județul Brăila – Râmnicu Sărat, județul Buzău;

3. DN 2C Costești – Padina, județul Buzău;

4. DN 23B Măicănești, județul Vrancea – limita județul Buzău;

5. DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;

6. DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;

7. DN 23 Brăila, județul Brăila – Focșani, județul Vrancea;

8. DN 2R Jitia – Vintileasca, județul Vrancea;

9. DN 2L Tișița – Soveja, județul Vrancea;

10. DN 2M Odobești – Butucoasa, județul Vrancea.

Drumuri cu trafic restricționat (auto cu masa mai mare de 7,5 tone):

– DN 2 Obrejița – Adjud/VN;

– DN 2D Focșani – Greșu/VN;

– toate drumurile naționale din județul Brăila, cu excepția DN 22B, unde restricția este permanentă, de 3,5 tone;

– în județul Galați, pe următoarele drumuri naționale: DN 24D, DN 25 și DN 26;

Drumuri cu trafic restricționat (auto cu masa mai mare de 4,5 tone):

– DN 24 Tișița/VN – Cosmești/GL;

– DN 11A Adjud-Vechi – Podu Turcului/VN.

Drumuri cu trafic restricționat (auto cu masa mai mare de 3,5 tone):

– DN 2 în județul Buzău, pe tronsonul limita cu județul Ialomița – loc. Poșta Câlnău, circulația rutieră este permisă doar autovehiculelor cu masa totală maximă mai mică de 3,5 tone.

Totodată, a fost restricționat accesul tuturor categoriilor de autovehicule pe DN 2 (E85), din localitatea Slobozia Bradului, județul Vrancea, până la limita cu județul Buzău, pentru remedierea situației din județul Buzău.

Porturile Midia și Mangalia sunt închise atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic. Începând cu ora 13:00, au fost reluate manevrele în Porturile Constanța Nord și Sud.

Se circulă în condiții de iarnă în județele aflate sub atenționările cod galben și portocaliu, acționându-se constant cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

Cookies