Din cauza cantinei insalubre, șeful Spitalului „Sfântul Ștefan” din București a fost concediat. Viceprimarul a luat decizia după controlul ANPC

06 apr. 2022
401 Afișari
Din cauza cantinei insalubre, șeful Spitalului „Sfântul Ștefan” din București a fost concediat. Viceprimarul a luat decizia după controlul ANPC
Din cauza cantinei insalubre, șeful Spitalului „Sfântul Ștefan” din București a fost concediat. Viceprimarul a luat decizia după controlul ANPC | Sursă foto: Facebook-Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a anunțat că l-a concediat pe șeful Spitalului de Pneumoftiziologie „Sfântul Ștefan”. Decizia a fost luată în urma controalelor făcute ieri de ANPC, în mai multe unități spitalicești.

Șeful Spitalului „Sfântul Ștefan” din București a fost concediat

Viceprimarul Municipiului București, Horia Tomescu, consideră că neregulile ce au fost constatate de către comisarii ANPC sunt de netolerat. Acesta a declarat că standardele de îngrijire pe care bucureștenii le merită, nu au fost deloc respectate. Din acest motiv a decis să-l demită din funcție pe managerul Spitalului „Sfântul Ștefan”, asist. univ. Dr. Chiotan Radu Alexandru.

De asemenea, pe lângă asta, viceprimarul a mai dispus ca Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale București (ASSMB) să verifice dacă toate normele de igienă alimentară sunt respectate de către spitalele aflate în subordinea instituției. Reprezentanții ASSMB vor colabora cu inspectorii ANPC pentru a se asigura că standardele cerute de lege sunt îndeplinite.

Horia Tomescu a declarat:

Problemele nu sunt de ieri, de azi, ceea ce arată o lipsă totală de preocupare a managerului pentru binele oamenilor bolnavi în timpul care a trecut din 2018 și până acum, de când ocupă această poziție la Spitalul Sf. Ștefan de pe vremea administrației Firea.

Nereguli găsite în bucătăriile a trei spitale din București

Ieri, inspectorii ANPC au făcut controale în trei unități spitalicești din București. În urma acestora, instituțiile au fost amendate cu suma de 32.000 de lei, pentru neregulile ce au fost constatate în blocurile alimentare.

Unitățile controlate sunt:

  • Spitalul de Boli Cronice Sfântul Luca,
  • Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu
  • Spitalul de Pneumoftiziologie Sfântul Ștefan.

Pe lângă amenzile aplicate, inspectorii au decis închiderea temporară a cantinelor Spitalului de Boli Cronice „Sfântul Luca” și a Spitalului de Pneumoftiziologie „Sfântul Ştefan”, până când deficiențele se vor remedia.

Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” asigura hrana prin intermediul unei firme de catering, neavând bucătărie proprie. Astfel că, inspectorii au extins controlul și asupra firmei Deco Luk Style SRL. În urma acestuia, activitatea firmei a fost oprită temporar, până la remedierea problemelor constatate.

Cookies