Din 44.000 de locuinţe sociale promise în 2008, Oprescu nu a rezolvat nici 10% din cereri

de:
05 apr. 2012
0 Afișari
Din 44.000 de locuinţe sociale promise în 2008, Oprescu nu a rezolvat nici 10% din cereri

Candidatul independent la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, promitea, pe 18 mai 2008, că va asigura locuinţe sociale pentru persoanele evacuate din casele naţionalizate, dacă va câştiga funcţia de edil-şef. La acea vreme, el spunea că are soluţii pentru rezolvarea favorabilă a celor 44.000 de cereri în Bucureşti prin construirea de blocuri cu patru etaje, la preţuri rezonabile, în sudul Capitalei, scrie evz.ro.

Primăria Capitalei a finalizat 184 de apartamente care erau în lucru în momentul în care Oprescu a devenit primar general, iar în 2010 a solicitat Executivului să cumpere circa 3.500 de apartamente în care să fie mutaţi cei care locuiesc în imobile cu risc seismic ridicat. Doar atât a făcut edilul-şef al Capitalei în patru ani de mandat din ce a promis.

Primarii de sector au început să construiască singuri şi să nu mai aştepte după municipalitate. Edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut Consiliului General al Capitalei să fie împuternicit să cumpere singur locuinţe de pe piaţa liberă şi să construiască. Astfel, el a cumpărat peste 120 de locuin­ţe din complexul Cartierul Latin din Prelungirea Ghencea şi din comple­xul Lacul Morii, din apropierea Pie­ţei Giuleşti.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, va construi, împreună cu Ministerul Dez­vol­tării şi cu sprijinul Ministerului Apărării, circa 2.100 de apartamen­te în Pantelimon, pe strada Fa­brica de Glucoză va ridica 1.400 de apartamente, iar pe strada Au­ru­lui, alte 48 de locuinţe.

Cookies