Din 2023 s-ar putea ajunge cu trenul la Pipera. Nicușor Dan anunță o nouă linie de tren metropolitan în București

02 aug. 2022
1968 Afișari
Din 2023 s-ar putea ajunge cu trenul la Pipera. Nicușor Dan anunță o nouă linie de tren metropolitan în București
Din 2023 s-ar putea ajunge cu trenul la Pipera. Nicușor Dan anunță o nouă linie de tren metropolitan în București. Sursa foto: Agerpres

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, își dorește să dea în folosință, probabil în 2023, o nouă linie de tren metropolitan în București: Gara de Nord-Pipera-Gara Obor.

O nouă linie de tren metropolitan în București, din 2023

Primarul Capitalei amintește că, în prezent, primul tren metropolitan din București circulă pe traseul Gara de Nord – Otopeni.

„Vrem să facem acelaşi lucru, asta este linia de Ploieşti care este modernizată, vrem să facem acelaşi lucru până la Periş, care este limita administrativă a judeţului Ilfov, până unde avem competenţă, în sensul că o să fie trenul la 30 de minute”, a explicat Nicușor Dan, marți, la Digi24.

Pe acest model, Municipalitatea își dorește să creeze linii de tren metropolitan către celelalte ieșiri din Capitală.

Nicușor Dan a vorbit despre o linie de tren metropolitan în interiorul Bucureștiului, iar prima de acest fel ar fi pe ruta Gara de Nord-Pipera-Gara Obor. Primarul General al Capitalei a declarat că mai sunt câteva „chestiuni de rezolvat” pentru aceasta.

Linia Gara de Nord-Pipera-Gara Obor

Nicușor Dan a subliniat că, recent, s-a dat o ordonanţă de urgenţă pentru protocoalele pe care autorităţile locale le pot face cu Ministerul Transporturilor pentru astfel de trenuri metropolitane. Hotărârea dată de Guvern, împreună cu normele metodologice pentru protocol, ar urma să fie publicată la sfârșitul lunii august.

„Aşteptăm de la Guvern o hotărâre care probabil o să iasă până la sfârşitul lunii august cu normele metodologice pentru acest protocol”, a explicat Primarul.

Tot el spune că există mai multe zone din Capitală în care liniile sunt modernizate, dar lipsesc niște peroane, inclusiv în Pipera. Totodată, stațiile intermediare ar trebui modernizate.

„Există zone din Bucureşti în care liniile sunt modernizate. Lipsesc nişte peroane, inclusiv în zona Pipera şi modernizarea acestor staţii intermediare care există, dar nu sunt corespunzătoare. Ele ar putea funcţiona şi azi. Şi mai lipseşte acest parteneriat. Am făcut studiul de fezabilitate care descrie tot ce se întâmplă aici, trebuie să facem un studiu de fezabilitate care ar putea dura trei-patru luni, după aceea imediat construcţia peroanelor, care ar mai putea dura trei-patru luni”, spune edilul.

Primarul Capitalei își dorește ca noua linie de tren metropolitan care ar ajunge și în Pipera să fie dată în folosință în anul 2023.

„Eu îmi doresc să circulăm pe această line la anul”, a declarat Nicuşor Dan pentru sursa citată.

Cookies