Din 2011 se vor face transplanturi medulare şi la Spitalul Colţea

de:
29 dec. 2010
0 afișări
Din 2011 se vor face transplanturi medulare şi la Spitalul Colţea

Spitalul Colţea va avea în 2011 o cameră sterilă necesară transplantului de celule stem hematopeietice. Contractul, în valoare de 5,1 milioane de lei (aproximativ 1,2 milioane euro) a fost obţinut de firma X-Lab Solutions S.R.L din Cluj-Napoca.

Camera sterilă, cu sistemul de ventilaţie aferent, va fi amplasată în Corpului B1 al Spitalului Colţea. Noua achiziţie va permite medicilor de aici să efectueze transplanturi medulare, proceduri ce se realizau până acum doar la Institutul Fundeni.

Pentru realizarea transplantului de celule stem este obligatorie asigurarea unor spaţii cu un nivel ridicat de curăţenie, control al umidităţii, presiunii, purităţii, vitezei şi temperaturii aerului. Acest lucru se realizează printr-un design specific corelat cu o circulaţie studiată şi controlată a aerului, folosirea unor materiale antistatice care să nu genereze sau să reţină particule şi, în principal, printr-o filtrare a aerului de înaltă eficienţă.

Pe lângă instalaţiile şi aparatura specifică necesare pentru realizarea transplantului de celulele stem, camera curată va fi dotată şi cu un sistem de semnalizare şi comunicare între pacienţi şi cadrele medicale şi între cadrele medicale şi personalul auxiliar.

Cookies