Din 11 februarie, Atelier de Mozaic la Fundatia Calea Victoriei

de:
04 feb. 2012
0 Afișari
Din 11 februarie, Atelier de Mozaic la Fundatia Calea Victoriei

Artistul plastic Cristina Marian propune fiecarui cursant sa-si foloseasca imaginatia, creativitatea si indemanarea, pentru a realiza trei tipuri de obiecte decorative, extrem de elegante si expresive.


Mozaicul este un procedeu tehnic in care opera de arta este constituita din mici fragmente cubice sau prismatice de materiale dure, divers colorate, fixate laolalta cu ajutorul cimentului, masticului sau altui tip de adeziv.

Tehnica mozaicului este foarte veche. A aparut in antichitatea indepartata (Mesopotamia, Creta, Egipt, Persia, Grecia), epocile romana si bizantina marcheaza momentele lui de maxima inflorire iar spre sfarsitul Evului Mediu este practicat din ce in ce mai rar. La inceputul secolului XX curentul Art Nouveau a redescoperit mozaicul, adaptandu-l noului stil artistic.

Materialele folosite sunt marmura, piatra de rau, sticla de Murano, gresia, ceramica smaltuita. Astazi se intrebuinteaza si travertinuri colorate, placi ceramice mari, sticla groasa turnata special etc.

Atelierul va fi organizat in patru sedinte (fiecare sedinta dureaza 2:30h), toate materialele fiind incluse in taxa de curs. Sedintele sunt organizate astfel:

1. Vas decorativ

2. Tablou – mozaic

3. Rama de oglinda

4. Chituire si finisare lucrari

Lector: Cristina Marian

Data incepere: 11 Februarie; Ora curs: 11:00

Numar ateliere: 4 Frecventa: saptamanal

Cost: 320 ron (inclusiv materiale de lucru);

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la [email protected]

Cookies