Dimineață de luni neplăcută pe linia 41, cu tramvaie blocate de o mașină parcată pe șine

22 apr. 2024
2725 afișări
Dimineață de luni neplăcută pe linia 41, cu tramvaie blocate de o mașină parcată pe șine
Dimineață de luni neplăcută pe linia 41, cu tramvaie blocate de o mașină parcată pe șine | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Această dimineață nu a început foarte bine pentru bucureștenii care circulă în mod normal cu linia de tramvai 41, aceasta fiind blocată. Motivul pentru care mijloacele de transport public în comun nu au putut circula: o mașină se afla pe calea de rulare.

Linia 41 a fost blocată în această dimineață

Linia de metrou ușor din Capitală a fost blocată în jurul orei 05:00, conform informațiilor oferite de un membru al comunității „Info Trafic București și Ilfov”. Tramvaiul 41 a rămas împotmolit chiar la capătul de linie „Ghencea”.

Mijlocul de transport public de suprafață nu a putut să iasă pe traseu din cauza unei mașini ce se alfa pe calea de rulare, tramvaiele neavând suficient loc. Iată mesajul transmis pe grupul de Facebook:

Auto pe șina de tramvai la capătul liniei 41.Tramvai blocat! Ghencea.

Astfel că, cetățenii care circulă în mod normal cu tramvaiul ce leagă vestul de nordul Bucureștiului au fost nevoiți să caute rute alternative de transport în dimineața zilei de luni, 22 aprilie 2024.

Conform datelor transmise de un expert al grupului pentru transport în comun, circulația normală a tramvaielor a fost reluată în jurul orei 06:14, adică la distanță de mai bine de o oră:

Trafic reluat pentru tramvaie.

Linia de metrou ușor circulă între terminalele „Ghencea”‎ și „Piața Presei” și are un total de 16 stații în care efectuează opriri. Aceasta are un flux foarte mare de călători, fiind linia pe care au fost introduse pentru prima dată noile tramvaie de tip Imperio.

Motivul pentru care s-a luat decizia ca noile tramvaie să fie introduse mai întâi pe acest traseu este că acestea au un lungime de 36 de metri. Astfel că, acestea pot transporta un număr mai mare de călători.

Până la momentul redactarea acestui articol, STB nu a anunțat alte blocaje ale liniilor de transport public de suprafață pe care le operează în București.

Ultimul anunță de pe contul de „X” (fost Twitter) STB SA Clienți a fost făcut duminică noapte, în jurul orei 21:50.

Cookies