Dilema de la rădăcinile unor copaci proaspăt plantați în București: e dușmănie cu sare sau green love cu îngrășământ? Ciprian Ciucu: Mare a fost dezamăgirea!

07 iun. 2023
5290 Afișari
Dilema de la rădăcinile unor copaci proaspăt plantați în București: e dușmănie cu sare sau green love cu îngrășământ? Ciprian Ciucu: Mare a fost dezamăgirea!
Dilema de la rădăcinile unor copaci proaspăt plantați în București: e dușmănie cu sare sau green love cu îngrășământ? Ciprian Ciucu: Mare a fost dezamăgirea! Sursa foto: Facebook - Ciprian Ciucu

În urma unei solicitări făcute de un locuitor din Sectorul 6 către ADPDU pentru plantarea unor copaci în alveolele goale de pe Calea Crângași, un angajat al Administrației s-a pus pe treabă și a îndeplinit cererea bucureșteanului. Cu toate acestea, spre dezamăgirea angajatului, cineva a pus sare la rădăcinile acestora, iar Ciprian Ciucu a postat mai multe imagini de la fața locului.

Ciprian Ciucu spune că la rădăcinile unor copaci recent plantați a fost aruncată sare pentru a se usca

Ciprian Ciucu a spus, pe pagina de Facebook, că mulți dintre bucureșteni se adresează Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 și discută direct cu reprezentanții zonali ai acesteia. Angajații, de obicei, se conformează solicitărilor primite de locuitori.

Primarul a transmis că unul dintre reprezentanții ADPDU Sector 6 a primit o solicitare prin care un locuitor a cerut plantarea unor copaci în alveolele goale de pe Calea Crângași. După spusele edilului, „omul este muncitor și implicat”, astfel a rezolvat solicitarea primită.

Respectivul angajat a fost dezamăgit în momentul în care a descoperit că cineva a aruncat sare la rădăcina copacilor pentru ca aceștia să se usuce:

Din păcate mare i-a fost dezamăgirea când a găsit aruncată sare la rădăcina copacilor pentru ca aceștia să se usuce. Urât. Viața la oraș…

Mai multe persoane au fost dezamăgite de această întâmplare. De asemenea, alți oameni spun că nu ar fi sare, ci îngrășământ. Aceasta este explicația unui domn oferită în secțiunea de comentarii:

Să nu fie îngrășământ. A mai confundat un primar de la 6:2 îngrășământul cu otrava.

Primarul i-a răspuns că respectivul angajat știe despre ce vorbește, pozele fiind făcute chiar de acesta.

Un alt domn susține faptul că acele grăunțe ar putea fi azotat de amoniu:

Din poze pare azotat de amoniu, un îngrășământ care e dăunător în cantitate mare și letal în lipsa umidității. Verificați vă rog din 2 surse, ptr că nu pare să fie sare.

În secțiunea de comentarii, o doamnă a povestit o întâmplare neplăcută cu care s-a confruntat. Mai mulți copăcei din fața blocului în care locuiește, plantați de angajații ADPDU, au fost rupți:

Aveți dreptate! Și eu am solicitat în două rânduri să se planteze copaci pe platbanda din fața blocului… angajații ADPDU Sector 6 au dat curs solicitării și au plantat copaci, numai că în ambele dăți copacii, fiind mai firavi, au fost rupți efectiv de acei indivizi cărora nu le place frumosul…

Aceasta a menționat faptul că, în locul copacilor distruși, au fost plantați frasini, care au tulpina mai rezistentă și speră că, astfel, să nu mai fie „atacați” de persoanele care nu apreciază frumosul.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies