DIICOT extinde sechestrul pe averea lui Ioan Niculae și a altor inculpați din dosarul Romgaz

de:
06 aug. 2014
2 Afișari
DIICOT extinde sechestrul pe averea lui Ioan Niculae și a altor inculpați din dosarul Romgaz

Procurorii au pus sechestru asigurator asupra unor noi bunuri ale lui Ioan Niculae, reprezentant al SC Interagro SA, şi Domniţa Niculae (fosta soţie), respectiv un imobil situat în localitatea Buşteni; precum şi asupra unui teren care îi aparţine Nicoletei Toncea (actuala iubită), arată un comunicat al DIICOT remis miercuri seară redacției B365.ro. 

De asemenea, procurorii au pus sechestru şi pe bunuri ale altor inculpaţi din acest dosar:

14 imobile din judeţul Argeş şi un imobil din judeţul Giurgiu, care aparţin lui Stelian Bănăţeanu, fost director general adjunct al Direcţiei de politici industriale din cadrul Ministerului Economiei;

un imobil din judeţul Călăraşi şi unul din judeţul Ilfov, ce aparţin lui Eugen Georgescu, fost vicepreşedinte ANRE;

două imobile din Braşov ale lui Dan Victor Alesandru, fost secretar de stat în cadrul Ministerul Economiei;

un imobil din Voluntari, proprietate a Ioanei Arpad, fost secretar general adjunct în Ministerul Economiei şi membru/ preşedinte al AGA/CA Romgaz;

un imobil în Constanţa şi unul în judeţul Ilfov, ce aparţin lui Tudor Şerban, fost de secretar de stat pentru energie în Ministerul Economiei.

CITEȘTE ȘI: Ioan Niculae, la DIICOT: Dacă nu se consumau gazele, exista riscul de explozii cu mulţi morţi

Ioan Niculae a fost pus sub acuzare în acest dosar alături de alte 40 de persoane, funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale. Printre cei acuzaţi se află şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Acuzaţiile au fost schimbate apoi în sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Ulterior, procurorii DIICOT au extins urmărirea penală în dosarul Romgaz şi l-au pus sub acuzare pe Ioan Niculae pentru că a înstrăinat mai multe bunuri pe care procurorii instituiseră sechestru asigurător, ajutat de Domniţa Niculae (fosta soţie), Adina Elena Niculae (fiică) şi Nicoleta Mariana Toncea (actuala iubită).

În sarcina învinuiţilor se reţine că au desfăşurat activităţi infracţionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane de dolari patrimoniului SNGN Romgaz SA şi bugetului consolidat al statului şi au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul energetic naţional.

Cookies