ARHIVA B365

DIICOT cere pedepse cu executare pentru toţi inculpaţii din DOSARUL PRIVATIZĂRILOR STRATEGICE

In continuare, vineri, vor fi ascultati ultimii trei avocati, iar inculpatii vor sustine ultimul cuvant, dupa care instanta va ramane in pronuntare, informează Hotnews.ro.

Magistratii unui complet de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie dezbat apelurile din dosarul privatizarilor strategice, facute atat de DIICOT, cat si de inculpati impotriva deciziei unui complet de trei judecatori de la aceeasi instanta. Procurorul DIICOT a cerut luni, la instanta suprema, pedepse cu executare pentru toti inculpatii din dosarul privatizarilor strategice, orientate spre maximum special prevazut de lege, si sporuri de pedeapsa pentru Donciu si Mucea, aratand ca unele dintre infractiuni au fost comise de catre acestia in forma continuata.

In 8 decembrie, instanta suprema a amanat pentru 17 decembrie judecarea dosarului privatizarilor strategice, din cauza ca Gabor Kerekes, arestat in Germania in vederea extradarii, nu a fost adus inca adus in tara si nu a fost indeplinita procedura de citare in cazul acestuia. Gabor Kerekes este reprezentat de un avocat la acest proces, iar
decizia in cazul lui se va lua in lipsa sa.

La fondul dosarului, fostul ministru al Economiei Codrut Seres a fost condamnat, in 3 decembrie 2013, de instanta suprema, la sase ani de inchisoare cu executare, pentru tradare prin transmitere de secrete. Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare cu executare, pentru aderare la un grup infractional. Consultantul international Vadim Benyatov a fost condamnat la zece ani de inchisoare cu executare, pentru spionaj.

Stamen Stanchev a primit cea mai mare pedeapsa din dosar, respectiv 11 ani de inchisoare pentru spionaj, precum si patru ani si zece luni pentru initierea si sprijinirea unui grup infractional organizat. Daca pedeapsa ramane definitiva, Stanchev va sta in detentie 11 ani.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button