Digul de pe Lacul Morii se redeschide după 8 luni. Primarul Ciprian Ciucu explică ce scop au băncuțele amplasate acolo

01 iun. 2022
5882 Afișari
Digul de pe Lacul Morii se redeschide după 8 luni. Primarul Ciprian Ciucu explică ce scop au băncuțele amplasate acolo
Digul de pe Lacul Morii se redeschide după 8 luni. Primarul Ciprian Ciucu explică ce scop au băncuțele amplasate acolo. Sursa foto: Facebook/ Primaria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 anunță că astăzi, 1 iunie, se redeschide digul de pe Lacul Morii, după 8 luni de muncă. Ciprian Ciucu explică ce scop au băncuțele amplasate pe dig.

Digul de pe Lacul Morii se redeschide pe 1 iunie

Miercuri, 1 iunie 2022, chiar de Ziua Internațională a Copilului, digul de pe Lacul Morii se redeschide publicului.

„În doar 8 luni, primarul CiprianCiucu, alături de echipa de la ADPDU Sector 6, a reușit să-și ducă la bun sfârșit planul: acela de a face din Lacul Morii un punct de atracție al Capitalei”, transmite Primăria Sectorului 6.

Digul a fost transformat într-o promenadă modernă, iar publicul se poate bucura de cel mai frumos apus din București – acel moment când soarele se „contopește” cu apa.

Miercuri, de la ora 17:00, sunt așteptați toți bucureștenii la redeschiderea digului. La eveniment vor fi prezenți și primarul Ciucu, alături de viceprimari.

„Va fi o după-amiază de neuitat, presărată cu momente de jazz, în ton cu atmosfera de la asfințit”, declară sursa citată.

Scopul băncuțelor de pe digul Lacul Morii

Bucureștenii vor observa în timpul promenadei niște bancuțe amplasate pe dig, iar Ciprian Ciucu a explicat care este scopul lor.

„Cum va știu pretențioși (și e bine ca sunteți așa) vă spun încă de acum care este funcția lor”, spune Primarul Sectorului 6.

Băncuțele acoperă bornele de verificare a structurii digului, astfel încât cei care folosesc pista să nu se împiedice de aceste borne.

„Prin protocolul cu Apele Romane, nu am avut voie sa ne atingem de ele”, explică edilul.

Avantajul acestora este că se pot demonta ușor pentru a se monta instalațiile pentru măsurători.

Ciprian Ciucu spune că a luat în calcul mai multe opțiuni astfel încât bornele să fie semnalizate, iar alergătorii să nu aibă probleme.

„”Capre” cu diferite mesaje, coșuri de gunoi, ghivece șamd. Momentan am optat pentru aceste băncuțe. Sunt rare, ușor de demontat/înlocuit”, a conchis Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6.

Cookies