Digitalizare în S2. „Timpul la ghișeu este acum cu mult redus”, spune Radu Mihaiu

10 mai 2021
125 Afișari
Digitalizare în S2. „Timpul la ghișeu este acum cu mult redus”, spune Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat pe pagina sa de Facebook implementarea unui pas important în direcția digitalizării și a eliminării birocrației în ceea ce privește interacțiunea dintre cetățeni și Primărie. În acest sens, este anunțată implementarea unui cod de bare pe deciziile de impunere ale DVBL, pentru a evita cozile de la ghișeuri.

Radu Mihaiu a precizat în cadrul postării sale modul în care Direcția Venituri Buget Local (DVBL) din Sectorul 2 a făcut un pas important pentru evitarea formării cozilor la ghișee. Prin urmare, deciziile de impunere vor avea printate pe ele un „cod de bare”, menit să îi ajute pe cei care aleg să își plătească taxele și impozitele cash să nu își piardă timpul la cozi.

„Timp câștigat, o problemă în minus de rezolvat”

„Timpul la ghișeu este acum cu mult redus.

Pentru probleme complexe există mereu o soluție – digitalizarea. Și vă dau o veste bună. Săptămâna trecută, Direcția Venituri Buget Local (DVBL) a introdus un „cod de bare” pe deciziile de impunere. Un simplu cod de bare reduce timpul petrecut la ghișeu pentru cei ce aleg să-și plătească taxele & impozitele cash la unul din partenerii DVBL. Cu o simplă scanare a codului, sunteți rapid identificați în baza de date a contribuabililor cu suma datorată. Timp câștigat, o problemă în minus de rezolvat.”, a explicat primarul Sectorului 2 pe Facebook.

Acesta a salutat inițiativa Direcției Venituri Buget Local și a subliniat importanța implementării tehnologiei în comunicarea dintre cetățean și instituțiile statului.

„Avem nevoie să implementăm tehnologiile de azi. Pentru eficiența lor. Pentru transparență. Pentru comunicarea și cooperarea inter-instituțională. Dar mai ales, pentru că ne permit să zicem: „timp câștigat, o problemă în minus de rezolvat”, a încheiat Radu Mihaiu.

Taxa de urbanism din Sectorul 2 se poate plăti prin SMS de săptămâna trecută

Săptămâna trecută a fost implementată o nouă practică de digitalizare în Sectorul 2, și anume plata taxei de urbanism direct prin SMS, la numărul de telefon 7530.

„În Sectorul 2, Direcţia Venituri Buget Local accelerează aplicarea noilor funcţionalităţi din zona plăţilor digitale. Dacă până ieri puteaţi plăti prin sms taxa pentru eliberarea cărţii de identitate, de azi puteţi plăti prin sms la numărul 7530 taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism.”, a declarat Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Cookies