Dificil și pe DN1, pe drumul de întoarcere din minivacanța la munte, cu blocaje pe Valea Prahovei. Polițiștii recomandă rute alternative pentru drumul Brașov – București

24 iun. 2024
1033 afișări
Dificil și pe DN1, pe drumul de întoarcere din minivacanța la munte, cu blocaje pe Valea Prahovei. Polițiștii recomandă rute alternative pentru drumul Brașov – București
Dificil și pe DN1, pe drumul de întoarcere din minivacanța la munte, cu blocaje pe Valea Prahovei. Polițiștii recomandă rute alternative pentru drumul Brașov – București | Foto simbol: Pexels

Cei care și-au petrecut minivacanța de Rusalii la munte încep să se întoarcă spre casă, astfel că traficul este aglomerat pe Valea Prahovei, în sensul către București. În acest context, șoferilor le-au fost transmise câteva rute alternative de transport, pentru a evita DN1 Brașov – Ploiești – București.

A început aglomerația pe Valea Prahovei

În câteva ore, minivacanța de care au avut parte românii cu ocazia Rusaliilor va lua sfârșit. Astfel că, cei care au plecat din oraș în acest weekend prelungit încep să se îndrepte spre case, motiv pentru care se înregistrează valori mari de trafic.

Pe lângă aglomerație de pe A2 (Autostrada Soarelui) s-au format cozi de mașini și pe Valea Prahovei.

Conform aplicației mobile Waze, aplicație de tip GPS, în zona celor mai frecventate stațiuni montane (Predeal, Bușteni, Sinaia), mașinile mai mult stau pe loc decât să circule. Iată cum arată harta:

Trafic pe Valea Prahovei
Trafic pe Valea Prahovei | Sursă foto: Captură ecran – Waze

De asemenea, Google Maps anunță și el că traficul se desfășoară lent pe DN1, sensul de mers către București:

Trafic pe DN1, sensul de mers către București
Trafic pe DN1, sensul de mers către București | Sursă foto: Captură Google Maps

Un cititor B365.ro ne-a arătat cum se prezintă, în această după-amiază, situația pe Valea Prahovei. Iată imaginea:

Aglomerația Valea Prahovei
Aglomerația Valea Prahovei | Sursă foto: Cititor b365.ro

Pentru a evita producerea de accidentele în zonele unde traficul este aglomerat, Poliția Rutieră Prahova îi sfătuiește pe șoferi:

  • Să respecte limitele de viteză și să adapteze viteza la condițiile de drum și trafic. Depășirea limitei de viteză fiind una dintre cauzele majore care duce la producerea de accidente.
  • Să folosească centura de siguranță.
  • Să nu conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

De asemenea, polițiștii au pus la dispoziția oamenilor o serie de rute ocolitoare, conform informațiilor oferite de Observatorul Prahovean. Iată care sunt acestea:

  • DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 – București,
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – Autostrada A1 – București,
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște,
  • DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

În încercarea de a fluidiza traficul din zona Valea Prahovei, Poliția Rutieră a suplimentat numărul echipajelor prezente pe teren. astfel că, pe durata întoarcerii din minivacanța de Rusalii, mai multe echipaje vor monitoriza traficul și vor interveni în caz de nevoie.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies