Diferență mică de voturi la Primăria Sectorului 1. Numărătoarea s-a terminat: George Tuță – 36,61%, Clotilde Armand – 35,92% | Surse

13 iun. 2024
1251 afișări
Diferență mică de voturi la Primăria Sectorului 1. Numărătoarea s-a terminat: George Tuță - 36,61%, Clotilde Armand - 35,92% | Surse
Diferență mică de voturi la Primăria Sectorului 1. Numărătoarea s-a terminat: George Tuță - 36,61%, Clotilde Armand - 35,92% | Surse. Sursa foto: Facebook

La o diferență mică de voturi, George Tuță (candidatul PSD-PNL) câștigă alegerile locale pentru funcția de primar al Sectorului 1. Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral, diferența a fost de aproximativ 500 de voturi în fața actualului primar al Sectorului 1, Clotilde Armand.

Numărătoarea și centralizarea voturilor s-a terminat după 4 zile de tensiuni și blocaje.

UPDATE, ora 13:08: Biroul Electoral Central a respins, ca fiind neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către primarul Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcția de primar de sector (Alianța Dreapta Unită). Autoritățile au spus că „sesizările petentului nu cuprind alte motive și nu sunt însoțite de probe în dovedirea acestora”.

Având în vedere cererea formulată de către doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand, în calitate de candidat la funcția de primar din partea alianței ADU, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 2858C/BEC2024/11.06.2024, prin care a solicitat anularea alegerilor din Circumscripția Electorală nr. 1, sector 1, București, pe considerentul că acesta suspectează o tentativă de fraudare a alegerilor în secţiile de votare/circumscripţia electorală nr. 1, sectorul 1, Bucureşti, Văzănd susţinerile petentului potrivit cărora: «mai mulţi alegători decedaţi „au votat” la acest scrutin electoral, au existat cazuri de anulare a unor voturi valabil exprimate prin preştampilarea buletinelor de vot pentru Alianţa electorală PSD-PNL; există elemente de vot multiplu, şi care, repetăm în lipsa unei diferenţe majore de voturi între candidaţi, au influenţat în mod decisiv rezultatul alegerilor. …)» Sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora, a spus BEC, în hotărârea de respingere a cererii, potrivit Digi24.

Alegeri locale 2024: George Tuță, noul primar al Sectorului 1

Conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), George Tuță (candidatul alianței PSD-PNL) a obținut 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand a obținut 35,92% din voturi, potrivit Digi24.

În continuare, azi dimineață, 13 iunie, Clotilde Armand acuză că sute de procese-verbale au fost modificate din „pix”

La ora 10:20, actualul primar al Sectorului 1 a declarat că:

IREAL: La secția nr. 165 sunt mai multe buletine de vot zeci (zeci de buletine) în urnă decât votanți pe listă – pentru alegerea primarului. Avem aceste dovezi clare. Vrem renumărare!

Tot azi, la ora 06:57, Clotilde Armand a spus că:

Într-o singură secție verificată din nou am recurepat 187 de voturi. Una singură și 166. Peste 1000 nu se găsesc iar alte câteva sute de procese verbale sunt modificate din pix fără să mai fie numărate voturile respective. Am depus peste 80 solicitări de renumărare și n-am primit niciun răspuns din partea BES. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a putea fi renumărate voturile din Sectorul 1, a declarat edilul pe Facebook.

În cealaltă tabără, Tuță a spus de mai multe ori că numărătoarea s-a făcut corect.

Fiecare dintre noi poate să facă această aritmetică simplă, să adune voturile, să îşi dea seama că sunt corecte. Noi am făcut acest calcul, nu am ţinut cont de pozele pe care le pune doamna Armand ci, din contră, am luat datele de pe platforma oficială a AEP, unde în cea mai mare parte au fost corecte, inclusiv la procesele verbale. Noi am făcut calculele pe datele corecte, a spus candidatul PSD-PNL.

Reamintim că, situația încă este tensionată în Sectorul 2 al Capitalei, acolo unde numărătoarea încă nu s-a terminat. Posibil ca azi, în jurul prânzului, să fie încheiată numărătoarea.

Pe același subiect: Radu Mihaiu: 294 de voturi de la voi au fost scoase la lumină. Alte 30 de secții din Sectorul 2 ar urma să fie renumărate

Cookies