Diferenţa dintre Udrea şi Vanghelie: 8.500 de fani

de:
05 feb. 2011
0 Afișari
Diferenţa dintre Udrea şi Vanghelie: 8.500 de fani

Pe primul loc la numărul de prieteni în reţeaua socială a lui Mark Zuckerberg este seful administratiei locale, Sorin Oprescu. Doctorul are aproape 5000 de prieteni pe contul de facebook. De limita maximă îl mai despart doar 29 de poziţii. Probabil că păstrează cele 29 de locuri pentru prieteni speciali. Altfel, Sorin Oprescu se declară „un independent Dependent de Bucureşteni” fan Phoenix şi Nicolae Herlea iar articolele postate se refera la activitatea sa zilnică în calitate de primar. Edilul-şef are însă şi o pagină de Facebook oficială, cu peste 2.300 de fani.

Foarte bine cotată şi activă pe Facebook este Elena Udrea, şefa PDL Bucureşti, cea care vrea să promoveze o nouă lege a Capitalei. Ea are o pagină de politician, pe care sunt postate articolele de pe blog, fotografii din deplasări (de exemplu, Elena Udrea în telecabină) sau proiecte de la Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. Pagina a strâns 9.000 de fani şi este folosită de ministru inclusiv pentru promovarea proiectelor proprii pentru Capitală. În rest, pe reţeaua de socializare şefa PDL-iştilor bucureşteni are patru conturi, toate false. Unul dintre ele a strâns aproape 5.000 de prieteni, cu toate că se menţionează foarte clar că „Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare”, încă de la secţiunea Basic Information. De altfel, pe această pagină falsă, la starea civila scrie ca Elena Udrea se află ” într-o relaţie deschisă cu Traian Băsescu”.

Primarul Marian Vanghelie, care nu auzise de Google până acum cateva luni… are şi cont şi pagină oficială pe Facebook. Mai mult decât atât, i-a surclasat pe primarii sectoarelor 1 şi 2  în topul edililor prezenti pe Facebook, in funcţie de numărul de prieteni. Primarul sectorului 5 avea în data de 2 februarie 3830 de prieteni. Pe 3 februarie, numărul ajunsese la 3827 şi la 3825  pe 4 februarie. O creştere negativa, cum ar spune Guvernatorul BNR. Pe contul lui Marian Vanghelie ultimele 2 postări sunt de la Crăciun şi de pe 10 ianuarie, când primarul ne anunţa că o să plece în vizită în Statele Unite. Pagina oficială a şefului PSD Bucureşti are 454 de fani.

Vanghelie a anunţat că îşi face cont şi pe Twitter… şi şi-a şi făcut. Pe numele lui sunt  6 conturi, dar 5, probabil, sunt false. Cel care pare oficial este urmarit de 28 de persoane, are zero postări şi Marian Vanghelie urmăreşte zero persoane.

Următorul clasat, după Marian Vanghelie, pe locul 3, este primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, care are pe Facebook 1537 de prieteni şi un cont mult mai activ. Dar asta doar pentru că prietenii săi au posibilitatea să posteze pe wall-ul acestuia. Aşa se face că aici sunt foarte multe mesaje de mulţumire pentru că au fost acceptaţi în listă sau mesaje de  „la mulţi ani” pentru Neculai Onţanu. În anul 2011 primarul sectorului 2 nu a postat nimic pe Facebook, ultimul mesaj datează din 28 decembrie 2010.

Andrei Chiliman are şi el un cont personal cu 1368 de prieteni, ceea ce îl plasează pe locul 4. Și în plus şi o pagină oficială, unde a adunat doar 5 like-uri, dar unde se declară fanul paginii dedicate referendumului pentru Bucureşti. Pe contul personal postează articole cu titluri precum „câinii fără stăpân”, „semnarea protocolului Aliantei de Centru-Dreapta” şi se prezintă cu următoarea formulă: „Sectorul 1 inseamna copilaria, adolescenta si familia mea. M-am nascut, am copilarit si am crescut pe strazile din acest oras care a fost, candva, micul Paris si care, treptat, se reintoarce la normalitate.” În privinţa lucrurilor care îl interesează, Chiliman a trecut în listă, între altele RADIO GUERRILLAPartidul ConservatorCabinet parlamentar on-line Deputat Diana Tuşa şi CursDeGuvernare.ro.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este ultimul clasat pentru că are o pagina pe Facebook cu cinci fani, aceasta fiind falsă, după cum lămureşte chiar purtătoarea de cuvânt a primarului: „Sigur ca nu e PIEDONE! Piedone nu are timp sa stea pe Facebook, cu tot respectul pentru cei care aloca timp acestei retele de socializare! In plus, prefera sa discute direct cu cetatenii, nu mediat! Iar, informatiile publicate aici sunt „copy” „paste”.” În urmă cu o săptămână avea şi un cont pe Facebook… cu zero prieteni. Surse oficiale au declarat însă că era vorba de un cont fals şi că Piedone nu are nicio legatură cu el. Tot aşa cum nu mai are legătură cu piedone.ro, care este o pagina de campanie, lăsată în părăsire de ani de zile.

Cookies