Diferenţă de peste 21.000 de euro între averea şi veniturile unui poliţist de la Poliția Capitalei

Diferenţă de peste 21.000 de euro între averea şi veniturile unui poliţist de la Poliția Capitalei

Inspectorii ANI precizează că s-a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 75.441,50 de lei (aproximativ 21.558,75 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de Marius Ionuţ Răduţă, agent şef adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Bucureşti, împreună cu familia, scrie adevarul.ro.

În perioada 2002 – 2010, Răduţă a realizat venituri salariale în cuantum de 88.769 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 164.210,5 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 75.441,50 Lei (aproximativ 21.558,75 Euro), precizează ANI.

În aceste condiţii, ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Marius Ionuţ Răduţă în perioada exercitării funcţiei publice.

Poliţistul a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. El a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.