Dictatorii Waze și Aspirator și tiranica Periuță de Dinți

25 ian. 2022
605 Afișari
Dictatorii Waze și Aspirator și tiranica Periuță de Dinți
Maria Coman

Am periuţă de dinţi şmecheră şi scumpă. Nu mă laud, pur şi simplu așa este,  am o vârstă, îmi permit excentricităţi, haine am destule pentru 15 vieţi de acum înainte. Asta e, am ajuns la momentul la care îmi doresc cel mai nou model de periuţă de dinţi.

 Doar că periuţa asta a mea de dinţi, deşteaptă cum e ea şi ultimul răcnet cu me ea, are o problemă cu atitudinea. Are pe afişaj o făţucă tristă care mă ceartă de fiecare dată când nu mă spăl pe dinţi 2 minute, adică foarte des. Şi sigur că ar trebui să nu îmi pese, doar că mă simt ca la şcoală când mergeam cu temele nefăcute şi asta de două ori pe zi, invariabil, dimineaţa şi seara. Sigur, aţi putea spune că aş putea să trec de alea 2 minute obsesive şi atunci aş scăpa de făţuca nefericită, dar am şi eu orgoliul meu şi nu mă face pe mine o periuţă de dinţi, oricât de ultimul răcnet ar fi ea (nu ştiu dacă e sau nu, dar îi dau crediul ultimului răcnet, poate asta o mai binedispune)

Problema e că nu e singura cu dictatura. Toate obiectele electronice de prin casă au din ce în ce mai multe pretenţii şi dorinţe. Eu înţeleg cu asta cu inteligenţa artificială, dar deja e casa plină de şefi. Aspiratoarele pornesc atunci când îţi e lumea mai dragă,  aplicaţiile te ceartă, am şi dezinstalat o grămadă dintre ele căci nu mai vreau să aud nici că n -am mers pe jos 10.000 de paşi aşa cum mi-aş fi dorit, nici că n am slăbit, nici că am mâncat prea mulţi carbohidraţi şi prea puţine fibre. Înţeleg că există şi una care îţi zice să bei apă şi care se trezeşte în mijlocul nopţii să îţi amintească de faptul că BINEÎNŢELES e momentul să bei 42 cl de apă ACUM, la 2.38 dimineaţa

Practic, în loc să ne ajute să ne fie mai bine, toate chestiunile astea ajung să ne crească anxietatea şi depresia şi pe urmă ne mai mirăm că suntem aşa de down emoţional. Avem note pe care ni le dau aplicaţiile, să te pună naiba să ai o zi mai proastă şi să nu îi zâmbeşti şoferului de Uber sau să fie vânt şi să se trântească uşa maşinii, că pac Stai jos, ai 3 pentru azi, dacă mai continui aşa rămâi corigent. Şi doamne ajută că n avem încă Alexa şi alte cele care se hotărăsc să dea drumul la muzică sau să îţi ureze o zi bună sau proastă sau cine ştie ce le mai trece lor prin cap.

Despre Waze v-am zis? Cu Waze mă cert de când a apărut, parte în parte. El zice să o iau pe undeva, eu n-o iau, el se supără, se răsteşte la mine, eu o iau tot pe unde vreau, el iar se răsteşte, ne certam zi de zi, în fiecare zi, până când ce credeţi că s-a întâmplat? Am cedat eu, că ăsta e robot, nu se lasă şi nu îi pasă. Tare mă tem că în curând o să mă spăl default pe dinţi 2 minute şi o secundă. Să fie şi periuţa fericită, că cine ştie ce se întâmplă altfel. Se supără şi fuge cu bijuteriile mele.

Nota B365.ro: Maria, we feel you!

 

Cookies