Diana Șoșoacă candidează în cele din urmă la Primăria Capitalei. Senatoarea spune despre Nicușor Dan că semnează (ironic) „ca primarul”

01 mai 2024
1131 afișări
Diana Șoșoacă candidează în cele din urmă la Primăria Capitalei. Senatoarea spune despre Nicușor Dan că semnează (ironic) „ca primarul”
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Diana Șoșoacă candidează oficial la Primăria Capitalei. Senatoarea a depus listele suplimentare necesare la Biroul Electoral al Municipiului București și a oferit declarații, spunând că premierul Marcel Ciolacu „a dat telefoane”, acesta fiind motivul pentru care candidatura sa a fost respinsă inițial.

Diana Șoșoacă, senatoare și fondatoare a partidului S.O.S România, candidează oficial pentru postul de primar general al Capitalei. Șoșoacă își mai depusese candidatura o dată, însă Biroul Electoral al Municipiului București îi respinsese atunci candidatura. Acum, senatoarea a depus listele suplimentare de susținători de care avea nevoie, motiv pentru care Biroul Electoral i-a admis candidatura.

Diana Șoșoacă intră în lupta pentru Primăria Capitalei

Șoșoacă a transmis un comunicat de presă în care lansează acuzații către premierul Marcel Ciolacu, despre care spune că „dă telefoane”, pentru a sugera implicarea acestuia în respingerea primei sale candidaturi.

„Eu nu am anunţat public că voi candida la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti ca să văd ce face domnul Marcel Ciolacu, dar domnul Marcel Ciolacu nu ştie decât să dea telefoane ca să îşi manifeste hegemonia. Astăzi mi-am depus la Bucureşti candidatura pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureşti ca să îi încurc pe toţi.”

De asemenea, senatoarea a continuat cu acuzațiile și la adresa actualului primar al Capitalei, Nicușor Dan, care, potrivit fostei membre AUR, „își bate joc de bucureșteni”. Mai mult, Șoșoacă a spus despre Dan că semnează „ca primarul”, lucru care… pare normal, ținând cont de funcția pe care acesta o ocupă în prezent.

„Mi-am depus candidatura când am văzut mârşăvia din Bucureşti şi cum vor să fure cu acelaşi Nicuşor Dan care îşi bate joc de bucureşteni şi tuturor le convine să iasă Nicuşor Dan pentru că semnează ca primarul. Mă bucur că Marcel Ciolacu a căzut în plasa mea privind candidatura la Bucureşti. O să îi aduc lui Marcel Ciolacu şi un cadou, un tricou pe care scrie: „Mândru că sunt moldovean”, şi i-am chemat pe toţi moldovenii să se revolte”

De ce a fost respinsă inițial candidatura Dianei Șoșoacă

Biroul Electoral al Municipiului București a respins duminică candidatura Dianei Șoșoacă în primă instanță, motivul fiind mai multe probleme legate de listele de semnături pe care senatoarea le-a prezentat. În cele din urmă însă, aceasta va candida pentru postul de primar general al Capitalei, fiind susținută de propriul partid, S.O.S România.

CITEȘTE ȘI

Un nou târg de adopții ASPA are loc în weekend, pe 11 mai, în București. 20 de căței își așteaptă noile familii în Parcul Herăstrău

Colegiul Medicilor din București a încheiat ancheta de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ce au descoperit și ce declară conducerea instituției despre zecile de morți suspecte

Marcel Ciolacu, însoțit de Gabriela Firea, vizită de 1 Mai la Depoul Dudești. Discuții cu angajați STB: Își doresc o schimbare majoră de la administrația acestui oraș

Cookies