Diana Șoșoacă a refuzat să poarte masca de protecție în plenul Senatului. Poliția a venit la fața locului

22 nov. 2021
220 Afișari
Diana Șoșoacă a refuzat să poarte masca de protecție în plenul Senatului. Poliția a venit la fața locului
Diana Șoșoacă a refuzat să poarte masca de protecție în plenul Senatului. Poliția a venit la fața locului. Sursa foto: gds.ro

Poliția a fost chemată în Parlamentul României după ce Diana Șoșoacă, fosta membră AUR, a refuzat să poarte masca sanitară de protecție. Nerespectarea legislației a fost semnalată de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, care îi ceruse în repetate rânduri să respecte legislația în vigoare.

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă este implicată într-un nou scandal, după ce astăzi, 22 noiembrie, fosta membră AUR a refuzat să poarte masca de protecție, după cum prevede legislația în vigoare.

Diana Șoșoacă, implicată într-un nou scandal. Poliția a venit în Parlament

Incidentul s-a petrecut în cadrul ședinței din Senat de astăzi, iar totul a pornit după ce Diana Șoșoacă a ignorat apelurile făcute de Alina Gorghiu, care conducea ședința de plen, dar și ale altor senatori, care îi cereau să poarte masca de protecție.

„Cât conduc eu şedinţele, de la acest microfon nu voi accepta ca în sala de plen să existe colegi care să nu respecte legea, să nu poarte mască şi, cu atât mai mult, să vină la tribună să ia cuvântul, deşi ştiu că nu respectă legea. Stimată colegă, vă rog să vă conformaţi normelor în vigoare”, a declarat Alina Gorghiu.

Prin urmare, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a decis să contacteze autoritățile și să le semnaleze abaterea de la măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS CoV-2. Aceasta a sunat la numărul de urgență 112 chiar de la microfonul Senatului,

„Din Parlamentul României, Nicoleta Pauliuc sunt. Vă solicităm prezenţa instituţiilor statului pentru a constata că nu se respectă legea, anume Legea 55/2020”, a spus Pauliuc, potrivit Mediafax.

Un polițist o așteaptă pe Diana Șoșoacă pe holurile Parlamentului

Nicoleta Pauliuc a ieșit ulterior din ședință pentru a discuta cu polițistul care a venit să soluționeze sesizarea, însă scandalul nu a putut fi rezolvat pe loc, deoarece polițistul trebuie să fie însoțit de un chestor pentru a putea intra în ședința Senatului și pentru a o legitima pe Diana Șoșoacă. Mai mult, fosta membră AUR a refuzat să iasă din ședință pentru a semna procesul verbal de constatare a contravenției, astfel că polițistul a rămas pe holuri, așteptând ieșirea din sală a chestorului care refuzase să îl primească.

„Indiferent ce legitimație ai așa cum are doamna Șoșoacă și o flutură peste tot nu îi dă niciun drept să nu se conformeze legii. Legea spune că în spațiile închise cetățenii poartă mască. Un medic stă și mai mult de 10 ore cu mască pe față. Eu n-am văzut niciun medic să facă asta. Copiii noștri poartă mască la școală. Astăzi, Parlamentul a demonstrat că nimeni nu e mai presus de lege, nu există discriminări față de lege.

Când legea impune obligativitate trebuie să o respectăm. Regulamentul spune că intervenția în plenul Parlamentului se face cu acordul chestorilor și acordul președintelui Senatului. Doamna președinte a dat acordul chestorilor, dar avem un chestor de la AUR cred, nimeni nu vrea să își ducă mandatul. Am vorbit cu colegii de la USR să însoțească polițiștii. Sau să o roage pe doamna Șoșoacă să iasă, să se legitimeze, ca să încheiem actul de sesizare. Am o bucurie totuși, pentru că doamna Șoșoacă deodată s-a făcut bine și astăzi și-a pus mască, a descoperit masca în geantă. E un lucru bun.”, a declarat Nicoleta Pauliuc pentru jurnaliștii aflați la Parlament.

Acesta nu este primul scandal în care este implicată fosta senatoare AUR

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată în mai multe scandaluri pe parcursul mandatului ei. În luna aprilie a acestui an, aceasta a fost sancționată de Biroul Permanent și a avut interdicția de a reprezenta Senatul timp de trei luni după ce a încercat să intre cu forța în sala de ședințe a Comisiei Juridice.

Cookies