ȘTIRI

Diana Șoșoacă a fost sancționată. Nu mai are voie să reprezinte Senatul României pentru trei luni

Diana Șoșoacă a fost sancționată și nu mai are voie să reprezinte Senatul României pentru trei luni la evenimente externe și interne.

Diana Șoșoacă a fost sancționată luni de către Biroul Permanent al Senatului pentru că a încălcat „demnitatea funcției”.

Astfel, senatoarea a primit avertisment scris în urma raportului depus de Comisia Juridică privind „abaterile de la deontologia parlamentară”. Raportul se referă la comportamentul și limbajul agresiv pe care le-a avut în Parlament și pentru faptul că a refuzat să poarte mască într-o instituție publică.

„Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat și susținut prin votul lor favorabil că faptele doamnei senator Iovanovici – Șoșoacă astfel cum au fost analizate în cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare prin conduita ofensatoare, comportamentul inadecvat și utilizarea termenilor injurioși și ofensatori în cadrul Senatului, Doamna senator Iovanovici-Șoșoacă încalcă deontologia parlamentară, normele de conduită, demnitatea funcției și solemnitatea activităților parlamentare desfășurate în plenul Senatului”, se arată în raportul depus la Biroul Permanent al Senatului, conform Digi24.

Senatoarea a făcut scandal în fața Comisiei Juridice

„Comisia a apreciat că, încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcției, cu toate responsabilitățile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”.

De altfel, Diana Șoșoacă a fost invitată la discuțiile din Comisie pentru a-și exprima un punct de vedere, însă nu a vrut să poarte o mască de protecție conformă și a făcut scandal. Aceasta a intrat cu forța în sala unde nu a fost primită pentru că nu respecta normele.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button