Diagnostic destul de grav pentru Simona Halep: De ce s-a retras din turneul WTA de la Roma

de:
15 mai 2014
1 Afișari
Diagnostic destul de grav pentru Simona Halep: De ce s-a retras din turneul WTA de la Roma

Surse autorizate au dezvaluit in exclusivitate pentru Ziare.com si primul diagnostic pus de medici – ruptura musculara abdominala.

Sportiva nascuta in Constanta va reveni in tara in cursul zilei de joi si va incepe imediat tratamentul, ea sperand sa fie apta pentru a evolua la Roland Garros.

Ruptura musculara abdominala este, asa cum ii spune si denumirea, o ruptura a micilor fibre musculare din abdomen. Aceasta afectiune se tratateaza, in functie de gravitate, fie cu repaus si medicatie, fie chiar prin interventie chirurgicala.

Din primele estimari, se pare ca accidentarea nu este una serioasa, fiind vorba de o micro-ruptura, iar Simona va putea reveni pe terenul de antrenament dupa cateva zile de pauza, timp in care va face si tratament de specialitate.

Halep si-a anuntat retragerea din turneul de la Roma imediat dupa meciul cu Madison Keys, pe care l-a si castigat in trei seturi, scor 5-7, 6-0, 6-1.

„Sunt foarte trista, insa mi-era imposibil sa mai joc din cauza durerilor abdominale”, a declarat Simona Halep.

Ruptura musculara abdominala apare, in cazul sportivilor, din cauza exercitiilor intensive sau din cauza tehnicii deficitare.

Cookies