DGASPC Sector 2 oferă cursuri de formare pentru asistenți maternali, urmate de angajare. Zece posturi sunt disponibile pentru bucureșteni

27 ian. 2023
1766 Afișari
DGASPC Sector 2 oferă cursuri de formare pentru asistenți maternali, urmate de angajare. Zece posturi sunt disponibile pentru bucureșteni
DGASPC Sector 2 oferă cursuri de formare pentru asistenți maternali, urmate de angajare. Zece posturi sunt disponibile pentru bucureșteni. Sursa foto: Pexels

Primăria Sector 2 anunță că se vor desfășura cursuri gratuite de formare pentru asistenți maternali profesionist. Cei ce le vor urma vor fi mai apoi angajați în cadrul DGASPC Sector 2.

DGASPC Sector 2 oferă cursuri de formare și 10 posturi de asistenți maternali

DGASPC Sector 2 desfășoară cursuri gratuite pentru formare, evaluare și atestarea bucureștenilor în cadrul meseriei de asistent maternal profesionist. aceste cursuri sunt urmate de angajare în cadrul instituției.

În total, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 sunt disponibile 10 posturi.

Persoanele care își doresc să urmeze această profesie trebuie să aibă un profil psihologic potrivit îndeplinirii angajamentelor pe care și le vor asuma. Pe lângă asta, există și anumite calitățile ce sunt necesare pentru îndeplinirea scopului meseriei.

DGASPC Sector 2 transmite condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un viitor angajat în cadrul instituției:

  • Este necesară obținerea unui certificat care să ateste profesia de asistent maternal profesionist.
  • Persoana care își dorește să se angajeze în acest domeniu trebuie să aibă domiciliul stabil în Sectorul 2 al Capitalei.
  • Sunt necesare studii care să cuprindă minim învățământul general obligatoriu.
  • Locuința în care își va desfășura activitatea trebuie să răspundă atât nevoilor familiale, cât și a copilului/copiilor luați în plasament.
  • Viitorului angajat i se cere să aibă aptitudinile necesare unei bune creșteri și îngrijiri a copilului.
  • Trebuie să existe sprijin din partea familiei celui care își dorește să urmeze meseria de asistent maternal profesionist, anunță DGASPC Sector 2.

Ce beneficii vor avea peroanele care ocupă posturile disponibile

Meseria de asistent maternal profesionist aduce beneficii celor care o practică. Iată câteva dintre ele:

  • Cursuri de formare profesională inițială și continuă.
  • Munca se desfășoară la domiciliu.
  • Semnarea unui contract individual de muncă.
  • Salariul se va oferi conform legislației în vigoare.
  • Se va oferi indemnizație pentru hrană.
  • Acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei pe an, etc.

Mai multe informații utile cu privire la condițiile de angajare, dar și alte beneficii ale profesiei pot fi aflate accesând ACEST link.

De asemenea, puteți contacta Serviciul de Asistență Maternală la numărul de telefon 0786.273.121, la adresa de e-mail [email protected] sau de la sediul situat în strada Olari, nr. 15, Sector 2.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies