Dezvoltatorul mallurilor AFI din Bucureşti şi Ploieşti, venituri uriaşe în primul semestru al anlui

de:
16 aug. 2016
0 Afișari
Dezvoltatorul mallurilor AFI din Bucureşti şi Ploieşti, venituri uriaşe în primul semestru al anlui

Astfel, mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti a avut în primul semestru un venit operational net de 16,5 milioane de euro, cu 8,6% peste nivelul din aceeaşi perioadă din 2015. Vânzările magazinelor din mall au crescut cu 14% în primele şase luni ale acestui an, la peste 112 de milioane de euro. Şi numărul vizitatorilor a crescut cu 5,5%, cu o rată de ocupare a centrului comercial de aproape 99%.

Vânzările retailerilor din AFI Palace Ploieşti au crescut cu 19% în primul semestru al anului, iar venitul operaţional net s-a majorat cu 8,1%, la peste 2,2 milioane de euro, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Gradul de ocupare al centrului comercial din Ploieşti este de peste 99%. În prezent, în mallul AFI Palace Ploieşti se realizează lucrări de extindere, adiţional închirierii de spaţii către noi chiriaşi importanţi, precum Deichmann şi Starbucks.

După finalizarea AFI Park 4&5, rezultatele financiare ale proiectului de birouri AFI Park au înregistrat o creştere de 48% a venitului operaţional net în prima jumătate a anului faţă de cele de anul trecut, la peste 3,4 milioane de euro. Gradul de ocupare al primelor trei clădiri de birouri este de 100%, iar cel din AFI Park 4&5 depăşeşte 70%.

Urmează să începem lucrările de construcţie pentru proiectele noi: AFI Palace Braşov, care va include un centru comercial de 45.000 mp închiriabili şi spaţii de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 mp, AFI Tech Park din Bucureşti, de 50.000 mp închiriabili, şi proiectul rezidenţial AFI City din Bucureştii Noi. Prin includerea proiectelor principale, portofoliul din România va creşte la 300.000 mp de spaţii închiriabile„, a declarat directorul general al AFI Europe România, David Hay.

AFI Properties, compania-mamă a AFI Europe, a avut un venit operaţional net de 38 de milioane de euro în primele şase luni, similar cu rezultatele înregistrate anul trecut, şi un profit de 38 de milioane de euro, în creştere cu 190% faţă de profitul din primul semestru al lui 2015. Rezultatele crescute se datorează finalizării clădirii de birouri AFI Park 4&5 din Bucureşti, a fazei a patra a proiectului de birouri Airport City Belgrade şi a fazei a treia a dezvoltării Classic 7 din Praga.

Cookies