Dezvoltatorul Cathedral Plaza cere instanței o nouă autorizație pentru turnul de birouri

de:
07 feb. 2014
0 Afișari
Dezvoltatorul Cathedral Plaza cere instanței o nouă autorizație pentru turnul de birouri

Potrivit unui raspuns al Primariei Capitalei adresat la solicitarea HotNews.ro, Millenium Building Developement SRL solicita intrarea in legalitate prin emiterea unei noi autorizatii de construire.

In ianuarie 2013, Curtea de Apel Ploiesti a decis definitiv si irevocabil demolarea cladirii, iar pe 17 septembrie 2013, un executor judecatoresc l-a somat pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa demoleze turnul de birouri.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, spune ca a dispus inca din septembrie anul trecut realizarea unei expertize tehnice in vederea stabilirii modalitatilor de desfiintare a constructiei Cathedral Plaza, estimarea costurilor si determinarea impactului asupra cladirilor aflate in vecinatate, insa pentru demolarea cladirii acesta sustine ca este nevoie de inca o sentinta judecatoreasca.

„Prin Dispozitia Primarului General nr. 1024/25.09.2013, emisa in executarea sentintei civile nr. 2520/28.06.2012 pronuntata de Tribunalul Dambovita s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice in vederea stabilirii modalitatilor de desfiintare a constructiei – imobil de birouri Cathedral Plaza, estimarea costurilor si determinarea impactului asupra cladirilor aflate in vecinatate. De asemenea, prin acelasi act administrativ s-a stabilit cu privire la demararea procedurilor prevazute de Legea nr 50/1991, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea desfiintarii constructiei mentionate. Acest lucru trebuie sa aiba in vedere faptul ca imobilul in cauza nu este edificat pe un teren apartinand exclusiv domeniului public sau privat al municipiului Bucuresti, astfel incat acesta nu poate fi desfiintat pe cale administrativa conform dispozitiilor art 32 si 33 alin 4 din Legea nr 50/1991. In conformitate cu dispozitiile art 28 din acelasi act normativ, in cazul constructiilor fara autorizatie de construire, inclusiv ca efect al anularii autorizatiei, primarul va sesiza instanta de judecata in vederea demolarii acestora”, se arata in raspunsul Primariei Capitalei.

Costurile necesare demolarii se vor recupera de la persoanele responsabile conform art. 32 din Legea nr 50/1991, sustin reprezentantii municipalitatii.

Sorin Oprescu a declarat ca demolarea Cathedral Plaza costa circa 17-18 milioane de euro.

Cookies