Dezvoltatorul Cathedral Plaza cere daune de 22 milioane euro de la Arhiepiscopie sau de la Primărie

de:
08 nov. 2010
0 Afișari
Dezvoltatorul Cathedral Plaza cere daune de 22 milioane euro de la Arhiepiscopie sau de la Primărie

Curtea de Apel din Suceava a decis pe 3 noiembrie menţinerea deciziei prin care autorizaţia de construcţie pentru Cathedral Plaza era declarată ilegală. Ca urmare, Arhiepiscopia Bucureştiului a cerut primăriei dărâmarea construcţiei de 19 etaje.

„Am atacat sentinţa Curţii de Apel şi avem încredere în înţelepciunea justiţiei din România. Contrar celor afirmate de Arhiepiscopul Ioan Robu, hotărârea nu este irevocabilă, litigiul fiind în continuare în curs de soluţionare. Clădirea a fost dată în folosinţă încă din luna octombrie şi a intrat în circuitul civil, primele contracte de închiriere sunt în derulare. Hotărârea Curţii de Apel Suceava va fi atacată chiar dacă nu mai produce efecte, clădirea fiind terminată şi recepţionată”, a declarat pentru evz.ro Daiana Voicu, director Willbrook Management International, grup din care face parte Millenium Building Development, firmă care dezvoltă proiectul Cathedral Plaza.

„În egală măsură, suntem decişi să recuperăm în instanţă cele peste 22 milioane de euro daune, fie de la Arhiepiscopie – în cazul anulării deciziei Curţii de Apel Suceava, fie de la Primăria Sectorului 1 – în cazul în care decizia va rămâne irevocabilă. Asteptăm însă clarificare în instanţă pentru a decide împotriva cui vom îndrepta daunele”, a menţionat Voicu.

Cookies