ARHIVA B365

Dezvoltatorii de locuinţe relansează proiecte „îngheţate” de criză la Târgul Imobiliar Naţional

Stabilizarea pieţei rezidenţiale din România din ultimii doi ani, cu tendinţe de creştere în anumite zone şi pentru anumite proprietăţi, începe să atragă aceşti investitori, cu planuri ambiţioase înainte de criză.

Aceştia au ales ediţia din această primăvară a Târgului Imobiliar Naţional – tIMOn , cel mai important eveniment de profil din România, pentru a-şi face publice noile planuri de investiţii.

Grupul israelian GINDI GROUP, revine în România cu proiectul GViTown , complex rezidenţial situat în zona Mihai Bravu, Şoseaua Vantului nr. 4-6, la 2 minute de staţia de metrou. Mai mult, investitorul are ca partener în dezvoltarea proiectului firma Real-Sol, deţinută de Shimon Galon, fostul şef al companiei israeliene în România, GTC.

„Faptul că doi jucători importanţi din piaţa imobiliară internaţională şi locală au ales tIMOn pentru a-şi relansa planurile de investiţii pentru România, arată importanţa evenimentului pe care îl organizăm de 8 ani. tIMOn a devenit un reper al pieţei, mulţi dezvoltatori folosind această platformă pentru a-şi promova într-un mod profesionist şi eficient proiectele”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

Complexul dezvoltat de GINDI GROUP, doar unul dintre proiectele care sunt scoase de la naftalină de către dezvoltatori la tIMON, este format din 324 apartamente, realizate în 4 faze. Prima faza va cuprinde 81 apartamente – studio-uri şi apartamente cu 2 camere şi suprafeţe începând de la 50 metri pătraţ. Preţurile încep de la 50.999 euro. Proiectul urmează să fie finalizat în primăvara anului 2016.

„Primele planuri ale GINDI Group în România au fost anunţate în anul 2009, când piaţa începuse deja să scârţâie, iar câştigurile estimate de dezvoltatori nu mai erau în linie cu planurile iniţiale. GINDI Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Israel a decis până la urmă să îngheţe planurile de investiţii şi să le relanseze într-un moment în care condiţiile de pe piaţă se îmbunătăţesc. Tendinţele din ultimii doi ani au creat premisele ca investitorii să înceapă să ia în considerare revenirea şi reluarea investiţiilor în România”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

În ultimul an un număr din ce în ce mai mare de investitori care anunţau proiecte rezidenţiale înainte de criză, blocate din cauza căderii pieţei, au început să reia dezvoltările, dar după o ajustare dramatică a planurilor iniţiale atât ca suprafeţe, număr de locuinţe, dar şi ca preţ.

„Spre comparaţie, GINDI Group voia să vândă în 2009 o locuinţă în proiectul din Mihai Bravu cu 85.000 de euro, iar acum preţurile încep de la 50.999 de euro. Piaţa s-a schimbat, iar dezvoltatorii care vor să continue să existe pe această piaţă s-au adaptat la noile condiţii. Sunt multe exemple de dezvoltatori care au proiectat şi construit locuinţe fără nicio legătură cu realitatea, iar aceştia sunt, fără excepţie, în faliment”, a adăugat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMON.

Editia tIMOn incepe in 16 aprilie in pavilionul expozitional din Piata Constitutiei si va gazdui cei mai puternici dezvoltatori si investitori din Capitala, cu proiecte in toate zonele orasului. Dintre acestia, amintim: Adama, Hercesa, Tagor, Volumetric, RPF, Cosmopolis, Green City, precum si oferta eclusiva a celor mai mari agentii imobiliare.

Şi Adama a anunţat, luni, că va începe construcţia unui nou ansamblu rezidenţial în Bucureşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button