Dezvoltarea Capitalei prin ochii lui Chiliman: clădiri de 17 etaje şi impozite mici în sectoarele sărace

de:
05 mai 2011
0 Afișari
Dezvoltarea Capitalei prin ochii lui Chiliman: clădiri de 17 etaje şi impozite mici în sectoarele sărace

Primarul Sectorului 1 a vorbim despre dezvoltarea Capitalei într-un interviu la Realitatea FM. Andrei Chiliman a susţinut ca nu este mulţumit de cum arată Capitala şi consideră că dezvoltarea acesteia ţine de Planul Urbanistic General. „Cei care coordoneaza Capitala(n.r. – Consiliul General al Muncipiului Bucureşti) şi au în mână dezvoltarea oraşului de multă vreme nu au luat măsurile pentru a determina o dezvoltare uniformă a Capitalei. Consiliul General are la îndemână mai multe posibilităţi. Una ar fi Planul Urbanistic General(PUG) care ar trebui să prevadă pentru sectoarele mai puţin dezvoltate indicatori urbanistici mai favorabili. Spre exemplu, dacă în Sectorul 1 putem pune pe un teren o clădire cu maximum opt etaje, în Sectoarele 4 sau 5 ar trebui să fie voie să se ridice clădiri cu 15 sau 17 etaje. Investitorii ar fi tentaţi astfel să se ducă acolo. Planul Urbanistic General al Capitalei ar trebui să genereze şi să îndrepte investiţiile către sectoarele care sunt mai puţin dezvoltate” a declarat primarul Sectorului 1.

Andrei Chiliman a vorbit şi despre o altă metodă de a dirija investiţiile în zonele slab dezvoltate: “Consiliul General al Capitalei ar trebui să zoneze în aşa fel impozitatea încât cei care vor să investească, spre exemplu în sectoarele 4 şi 5, să aibă impozite mai mici decât în Sectorul 1”.

El a adăugat că de-al lungul timpului a mai existat o pârghie pentru dezvoltarea sectoarelor sărace. “Consiliul General are şi acum o sumă foarte mare de bani care se numeşte Fond de Echilibrare. Valoarea acestuia anul trecut a fost de 100 de milioane de euro . Banii ar fi trebuit să se ducă în proiecte de dezvoltare din sectoarele care au bugete mai mici. Dacă luaţi aceste sume pe ultimii ani de zile veţi vedea că sectoarele 4 şi 5 au primit cele mai mici sume”, a concluzionat primarul Sectorului 1.

Cookies