Ansamblu rezidenţial de 10 etaje în loc de barăci improvizate, în cartierul Berceni

de:
09 nov. 2012
355 Afișari
Ansamblu rezidenţial de 10 etaje în loc de barăci improvizate, în cartierul Berceni

Potrivit proiectului, investitorul vrea să construiască pe terenul de 500 de metri pătraţi un ansamblu de locuinţe cu un regim de înălţime P+10, cu magazine la parter şi mezanin. Acesta va beneficia şi de o parcare subterană, potrivit planului de amenajare. 

Lângă aceasta clădire, investitorul mai doreşte amenajarea unui spaţiu de 2.500 de metri pătraţi cu destinaţia de spaţii comerciale şi servicii de interes local, cu maxim două etaje. Acestea vor avea vitrine şi terase către pasajul pietonal. 

Pe terenul unde ar urma să fie construit ansamblul imobiliar se află, în acest moment, mai multe barăci provizorii, iar pe sub teren se află mai multe reţele edilitare de mare importanţă. 

Bd. Alexandru Obregia 19 A-G

Aşa arată în acest moment zona în care s-ar dezvolta proiectul

Potrivit proiectului, principalele beneficii ar fi „Transformarea şi asanarea zonei prin asigurarea elementelor de regulament care sa facă posibilă desființarea construcțiilor provizorii parazitare, creşterea calităţii spaţiului public, crearea unei ambianţe urbane atrăgătoare şi a unei imagini arhitecturale contemporane şi interesante prin dezvoltarea unui sistem de trasee pietonale şi amenajarea de spaţii verzi plantate şi grădini publice şi semiprivate”.

Planul Urbanistic Zonal se află deocamdată în faza pregătitoare şi nu a primit încă toate avizele necesare. După ce va fi avizat, PUZ-ul va trebui aprobat şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Beneficiarul proiectului, Romeo-Valentin Preda, mai are în plan dezvoltarea unui alt bloc de locuinţe de 10 etaje, la mai puţin de un kilometru depărtare, pe Bulevardul Metalurgiei. Planul Urbanistic de Detaliu al acestui proiect a fost aprobat la sfârşitul lunii septembrie de Consiliul Local al Sectorului 4

Puteţi consulta aici ilustrarea proiectului şi aici proiectul Planului Urbanistic Zonal.

Cookies