Dezvăluiri despre autostrada Orăştie – Sibiu: Are şapte puncte critice, cu alunecări grave

de:
15 oct. 2015
0 Afișari
Dezvăluiri despre autostrada Orăştie - Sibiu: Are şapte puncte critice, cu alunecări grave

PROBLEME GRAVE pe autostrada Sibiu – Orăștie. O porțiune dintr-un tronson al autostrăzii va fi demolată. Lucrările vor fi efectuate pe cheltuiala constructorului. 

Expertizele au arătat că sunt şapte puncte critice unde alunecările sunt grave şi impun nu reparaţii, ci reconstrucţie, spune fostul ministru al Transpoturilor, Alexandru Nazare. 

„Am semnalat în august această problemă, am cerut închiderea totală a traficului, pentru că constatasem că sunt probleme mari în privinţa siguranţei traficului. Iniţial, Compania de Drumuri şi ministerul au spus că sunt nişte alunecări superficiale, că nu e nevoie de nicio închidere. După 45 de zile s-a închis traficul şi au demarat lucrări într-un singur punct din cele 7 arii critice descoperite de un expert. Sunt şapte puncte critice unde alunecările sunt grave, care au nevoie acum nu de reparaţii, ci de reconstrucţie. Din ultimul document apărut ieşit din companie ieri, am constatat că autostrada trebuie demolată în acele puncte şi reconstruite”, a declarat la Digi24 Alexandru Nazare.

„Cheltuielile sunt mari, nu mai pot fi acoperite în interiorul actualului contract, contractul este epuizat, undeva la 120 la sută. În condiţiile de faţă, încotro ne îndreptăm? Aceşti bani europeni în condiţiile în care nu se face recepţia vor fi pierduţi integral. Se pierd banii pe întreg tronsonul Orăştie-Sibiu.Discutăm despre 400 milioane de euro. Dacă România nu demonstrează funcţionalitatea autostrăzii Orăştie-Sibiu în cursul anului viitor, reconstrucţia totală a acestui tronson, atunci pierdem întreaga alocare financiară pe Orăştie-Sibiu”, a mai spus fostul ministru. 

Cookies