Dezolant! Am mâncat la filiala din București a restaurantului vienez Salm Bräu

susținut de
05 apr. 2024
2313 afișări
Dezolant! Am mâncat la filiala din București a restaurantului vienez Salm Bräu

Vă zic îndată de Salm Brau, dar înainte de orice, mă arunc la un sfat:

Înainte de trage pe tine geaca cea bună de ieșit în oraș, e foarte important să afli de la un prieten în care ai încredere cum e restaurantul/bistroul sau bodega în vrei să mergi cu partenerul. Te scutește de timp pierdut, de nervi, de bani aruncați pe fereastră și, în general, de experiențe proaste.

Salutare și bine-ai venit la Mănânc pentru tine. Eu sunt Dragoș și săptămâna asta am mâncat într-un loc proaspăt deschis și îți spune și ție, de la prieten la prieten, la ce să te aștepți. Așadar, am fost abordat pe Facebook de o reclamă care anunța deschiderea Salm Bräu București, Restaurant și Berărie, pe strada Bucureștii Noi, nr.48.

Practic, locul ăsta dorește să ofere bucureștenilor experiența vieneză autentică, pe care o găsești la nava-mamă, adică restaurantul Salm Brau din Viena, un loc cu tradiție de peste 90 de ani, cu berărie artizanală proprie, cum se practică pe la ei prin Austria.

Ca să te poți numi Salm Brau, trebuie să faci berea lor, după rețeta lor, ceea ce patronii localului din București au și făcut. Au asamblat o mini-instalație de bere ce urmează să producă 4-5 tipuri de bere: un pils, un helles, marzen și ce-o mai vrea berarul. Zona de făcut bere arată drăguț, e curată, drept pentru care vezi mai jos două fotografii cu ea.

N-o pot numi berărie, pentru că îi lipsesc multe elemente specifice unei berării. La capitolul gastronomie, specialitățile ar fi coastele de porc, ciolanul și șnițelul vienez. Ca o paranteză mică, Bucureștiul stă deja foarte bine pe restaurante specializate pe cărnet, iar la capitolul bere artizanală stăm excelent, vezi Hop Hooligans, Ironic Beer, Clandestin, Beretta, Ground Zero, Zăganu și așa mai departe.

Mini berăria Salm Brau București

Dincolo de mini instalația de bere, mă așteptam ca Salm Brau București să redea, cât de cât, atmosfera austriacă autentică în bătătura dâmbovițeană.

Din păcate, e doar o replică balcanică nereușită, făcută în pripă, în dulcele stil românesc. Salm Brau București nu e un restaurant per se, ci o terasă cu acoperiș (sau fără, dacă e cald afară) aparținând Burlesque Events Hall by French Cuisine, un ballroom pentru nunți, botezuri cumetrii, pe care-l găsim în spatele benzinăriei Rompetrol de pe același bulevard.

Salm Brau București, dacă pot să-i spun așa, înseamnă vreo 20 de mese cu mobilier modest (probabil scaune și mese adunate de prin salonul de nunți. așa arată), niște plante sintetice atârnate ici colea, un galantar gol (probail e pentru eveniment, habar n-am), un televizor atârnat de perete și un abțibild Salm Brau lipit pe unul din geamuri.

Îmi aduce aminte de terasele comuniste cu mici și bere de la începutul anilor 90. În boxe urlă niște muzică house din anii 90. Eu am nimerit într-o seară de luni, era destul de gol, barmanii fumau liniștiți, pesemne avuseseră un weekend încărcat. Să nu uit: nu există zonă dedicată nefumătorilor. Toți clienții respiră același aer.

Cum arată Salm Brau în Viena

Cum arată la Salm Brau – București

Priveliștea Salm Brau București

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine de la Salm Brau București

Două preparate pe care le consider esențiale pentru un astfel de loc, plus o halbă de bere și o Coca-Cola, ca digestiv pentru carne. Am încheiat cu un desert românesc, pentru că apfelstrudel nu am văzut în meniu. 

Brezel original | 14 lei + Bere Salm Pils | 24 lei

Ca pasionat de bere artizanală, salut acest pils corect și fresh, care merge de minune cu un covrig austriac. Covrigul a venit fierbinte, e sexy și gustos. Halba e strașnică, grea, iar berea ușor de băut. Problema principală a berii este prețul de 24 de lei, supraevaluat pentru calitatea pe care o oferă. Nu vreau să insist pe preț, pentru că ei își știu calculele. Berea e bună, dar nu 24 de lei bună. De menționat că, pentru moment, poți alege doar două dintre cele patru tipuri de bere pe care mica făbricuță le va produce. Următoarele două urmează a fi lansate pe 1 Mai, cu M mare. De ce? Nu știu. Nu-i treaba mea.

Coaste de porc cu cartofi prăjiți | 79 lei

La care am adăugat și o salată de varză albă, la 11 lei. Coastele de porc de la Salm Brau București urcă în top 3 cele mai mediocre coaste de porc mâncate vreodată. Zero gust, iar colac peste pupăză sunt înnecate într-un sos bbq puțin acrișor și foarte fad, un fel de maglavais de duzină cumpărat din comerț. Am reușit să scot o bucățică mai cărnoasă, pentru poză. Realitatea din teren însă e total alta. Cartofii tari și prea crocanți, aproape de chipsuri, nu fac decât să completeze tabloul dezolant.

Trio eclere: vanilie, caramel, ciocolată

Cum spuneam, ștrudelul cu mere și sos de vanilie lipsește cu desăvârșire din meniu, dar nu-i bai. Am comandat acest trio de eclere și foarte rău am făcut. Sunt trei eclere cât degetul mic, dulci de ți se strepezesc dinții, umplute cu cremă banală de cofetărie de duzină. Neindicat consumului uman.

Total Salm Brau București: 163 de lei.

O să mai mănânc aici? R: Nu.

A fost, din păcate, una dintre cele mai dezolante experiențe pe care le-am avut de când scris despre localurile bucureștene.

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine, nu la fel de dezolante:

 

Cookies