LA MINE-N CARTIER

Dezbaterile publice pe proiectul de BUGET 2020 al Sectorului 6, la FINAL. Ce investiţii propune Mutu

BUGET 2020 SECTORUL 6. Ieri, 03.02.2020, la sediul Primăriei Sectorului 6 a avut loc ultima rundă a dezbaterii publice privind Proiectul de Buget al Sectorului 6 pentru anul 2020.

Întâlnirea a fost moderată, și de această dată, de primarul Gabriel Mutu, iar directorii din cadrul aparatului administrativ au venit cu informații și lămuriri la fiecare întrebare.

„Îmi mențin propunerile anunțate în cadrul primei dezbateri asupra proiectului de buget pe anul 2020: suplimentarea bugetului de investiții cu 10 milioane de lei pentru construirea unui parc nou, în Prelungirea Ghencea, și dublarea burselor elevilor Sectorului 6.
Totodată, reafirm că prioritatea noastră rămân investițiile în sector, peste 40% din bugetul total fiind alocat pentru infrastructură, reabilitare termică, educație, locuri de joacă, modernizare străzi”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

BUGET 2020 SECTORUL 6. Proiectul de buget pentru anul curent a fost pus în dezbatere publică încă din 16 ianuarie, putând fi studiat atât la sediul instituției, cât și online – www.primarie6.ro. Întâlnirea de astăzi a fost cea de-a treia pe această temă, după cea pe care edilul a avut-o cu consilierii locali ai Sectorului 6 și prima rundă a dezbaterii cu membrii comunității.

Proiectul de Buget al Sectorului 6 pentru anul 2020 va fi supus votului consilierilor locali în ședința ordinară din luna februarie.

BUGET 2020 Sectorul 6. Potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 6 privind aprobarea bugetului din acest an, bugetul general consolidat de cheltuieli pe anul 2020 al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti este în cuantum de 1.667454 mii lei, cu următoarea componenţă:
– Bugetul local în sumă de 1.054.696 mii lei,
– Bugetul instituţiilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul local în sumă de 123.006 mii lei,
– Bugetul creditelor interne în sumă de 219.114 mii lei,
– Bugetul creditelor externe în sumă de 270.638 mii lei.

BUGET 2020 Sectorul 6. DOCUMENTUL poate fi consultat integral, aici. 

BUGET 2020 Sectorul 6. Pentru noul parc, propus spre amenajare în Prelungirea Ghencea, o măsură intens solicitată de locuitorii din zonă, edilul a cerut Direcției Generale Investiții să suplimenteze bugetul cu 10 milioane de lei pentru a demara procedura de expropriere a 25.000 de mp de teren.

Parcul Timişoara, singurul parc construit de la zero în Bucureşti, în ultimii 30 de ani

La finele anului trecut, edilul Sectorului 6 a inaugurat încă un parc de mari dimensiuni, parcul Timişoara, de aproximativ 20.000 mp, acesta fiind singurul construit de la zero în Bucureşti, în ultimii 30 de ani. 

Parcul din Bd. Timişoara nr. 10 beneficiază de locuri de joacă pentru copii, dotate cu suprafeţe antitraumă, plus un leagăn incluziv, destinat copiilor cu dizabilităţi motorii. La acestea, se adaugă terenuri de sport pentru adulţi şi copii, precum şi aparate de fitness urban.

IMPORTANT! Parcul este dotat şi un echipament calisthenics, cu ajutorul căruia pot fi lucrate mai multe grupe de muşchi în acelaşi timp.
Calisthenics oferă pe lângă fitness muscular și cardiovascular, îmbunătățirea abilităților psihomotorii cum ar fi echilibru, agilitate, coordonare.

Echipele sportive, unitățile militare, taberele școlare sau orice grupuri care practică gimnastică utilizează acest tip de exerciții ca formă de pregatire fizică sincronizată pentru a crește coeziunea de grup și disciplina.
Acest tip de exerciții sunt de asemenea populare datorită componentei educaționale, fiind apreciate la scară largă în școlile primare și secundare din întreaga lume, datorită programelor de educație fizică adaptate acestora.

În ceea ce priveşte amenajarea spaţiului verde, la parcul din Bdul. Timişoara nr.10 a fost montat gazon rulou nou, sistem automat de irigaţii şi au fost plantaţi 234 arbori (platani, tei şi arţari) şi aprox. 1.600 arbuşti ornamentali, inclusiv 874 trandafiri. Parcul beneficiază de alei pavate, şi sistem de supraveghere video, inclusive Wi-fi. Parcul beneficiază, de asemenea, de trei cişmele publice şi o fântână arteziană deosebită, plus foişoare şi pergole.

Vizitatorii au la dispoziţie 120 de bănci pentru odihnă şi alte 120 de coşuri de gunoi pentru păstrarea curăţeniei.

VEZI AICI CUM ARATĂ noul parc Timişoara din Sectorul 6, văzut printr-un timelapse VIDEO

Sectorul 6 derulează Programul Şcoală după Şcoală de care beneficiază peste 6.500 de elevi

La inițiativa primarului Gabriel Mutu, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor, susține și în anul școlar 2019 – 2020 Programul „Școală după Școală”, numărul elevilor beneficiari fiind cu 25% mai mare decât la inițierea proiectului. 

„Prin acest program le oferim copiilor atât o masă caldă, la prânz, cât și supraveghere de către personal calificat, într-un mediu familiar și prietenos. Scad, astfel, riscurile de a sta nesupravegheați acasă sau pe stradă, atunci când părinții sunt la serviciu. S-au înscris, în acest an școlar, 6.700 de elevi și toți vor fi beneficiarii acestui amplu program. Susținem, de asemenea, din bugetul local și plata resursei umane, a profesorilor și a coordonatorilor activităților extra-curriculare, implicați în programul Școala după școală”, a spus primarul Gabriel Mutu, în luna octombrie 2019 când a ajutat la distribuirea preparatelor calde pentru şcolari. 

„Şcoală după școală” s-a născut în contextul în care din ce în ce mai multe familii se confruntă cu probleme de organizare a programului copilului după orele de curs. În cadrul programului, copiii au şansa de a socializa, de a desfăşura activităţi menite să le dezvolte abilităţile și creativitatea.

În ce constă programul Şcoală după şcoală

Programul presupune atât activităţi educative, cât şi activităţi de formare şi dezvoltare a personalităţii elevului. Printre acestea, amintim ajutorul la efectuarea temelor pentru acasă, ateliere de creaţie (pictură, dans sau teatru) şi meditaţii la diferite obiecte de studiu. O altă componentă importantă a programului este masa de prânz, servită de către copii în unitatea de învăţământ, sub supraveghere, masă ce constă în hrană caldă, fel principal (supă/ciorbă), felul doi și desert, un meniu complet, care respectă normele stabilite de nutriționiști.

În program s-au înscris 25 dintre cele 40 de școli și licee aflate în Sectorul 6: Școala Gimnazială Nr. 59, Școala Gimnazială Nr. 117, Școala Gimnazială Nr. 142, Școala Gimnazială Nr. 156, Școala Gimnazială Ion Dumitriu, Școala Gimnazială Nr. 161, Școala Gimnazială Nr. 163, Școala Gimnazială Nr. 164, Școala Gimnazială Nr. 167, Școala Gimnazială Nr. 168, Școala Gimnazială Nr. 169, Școala Gimnazială Sfântul Andrei, Școala Gimnazială Sfinții Constantin și Elena, Școala Gimnazială Orizont, Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Adrian Păunescu, Școala Gimnazială Nr. 206, Școala Gimnazială Nr. 279, Școala Gimnazială Regele Mihai I, Școala Gimnazială Nr. 311, Liceul Teoretic Marin Preda, Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Liceul cu Program Sportiv Mircea Eliade, Liceul Tehnologic Sfântul Antim Ivireanu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button