Dezbatere publică pentru noul regulament al parcărilor de reședință din Sectorul 5. Bucureștenii pot trimite propunerile lor până la început de august

24 iun. 2024
14631 afișări
Dezbatere publică pentru noul regulament al parcărilor de reședință din Sectorul 5. Bucureștenii pot trimite propunerile lor până la început de august
Dezbatere publică pentru noul regulament al parcărilor de reședință din Sectorul 5. Bucureștenii pot trimite propunerile lor până la început de august | Sursă foto simbol: Inquam Photos / George Călin

Primăria Sectorului 5 a anunțat că regulamentul parcărilor de reședință din aria administrată urmează să fie modificat. În acest context, administrația îi invită pe cetățeni să ia parte la o dezbatere publică pentru a transmite propunerile lor.

Regulamentul parcărilor de reședință din S5 intră în dezbatere publică

Regulamentul privind parcările de reședință din Sectorul 5 al Capitalei va intra în dezbatere publică în perioada 1 iulie 2024 – 1 august 2024. În urma evaluării propunerilor și sugestiilor cetățenilor, actualul regulament urmează să fie modificat.

Primăria a transmis următorul mesaj:

Noul regulament are menirea de a pune în centrul atenției atât transparența ocupării locurilor de parcare, dar și un grad mai mare de responsabilitate comună pentru că, până la urmă, gestionarea corectă și eficientă a domeniului public, în folosul și spre confortul cetățenilor, nu se poate realiza decât prin efortul comun al administrației și al beneficiarilor în egală măsură.

Regulamentul va fi realizat de către Administrația Dezvoltare Urbană Sector 5, iar mai apoi, acesta va fi supus aprobării în Consiliul Local al S5.

Te-ar mai putea interesa și:

Astfel că, persoanele interesate să depună propunerile și sugestiile lor în cadrul acestei dezbateri publice, o pot prin intermediu adresei de e-mail:

Primăria a anunțat că vor existat discuții și cu reprezentanții asociațiilor de proprietari. Aceștia urmează să fie invitați la dezbateri, însă nu a fost anunțat încă calendarul acestora.

🗓️ De asemenea, așteptăm reprezentanții asociațiilor de proprietari la dezbateri după un calendar pe care îl vom anunța la o dată ulterioară.

Suma plătită de bucureșteni pentru un loc de parcare de reședință în S5 este diferit în funcție de zona în care se află acesta. Astfel că, prețurile sunt următoarele:

 • În zona A – 600 lei/an,
 • În zona B – 500 lei/an,
 • În zona C – 400 lei/an,
 • În zona D – 300 lei/an.

La acest moment, cererile pentru atribuirea unui loc de parcare în Sectorul 5 se pot depune doar prin intermediul platformei online, disponibilă la ACEST link. Actele necesare pentru depunerea unei cereri sunt următoarele:

 • Cerere (se completează pe platformă),
 • Act de identitate,
 • Certificat de înmatriculare a autovehiculului cu inspecția tehnică periodică valabilă (ITP),
 • Asigurare obligatorie de Răspundere Civilă Auto (RCA) valabilă,
 • Contract de comodat (dacă este cazul),
 • Acordul societății de leasing (dacă este cazul),
 • Contract vânzare-cumpărare locuință sau alt act de proprietate (dacă este cazul).
Cookies