Dezbatere publică – Bucureștiul va avea un regulament de utilizare a trotinetelor

01 oct. 2022
251 afișări
Dezbatere publică - Bucureștiul va avea un regulament de utilizare a trotinetelor
Mai multe trotinete electrice sunt parcate pe o strada din Bucuresti./ FOTO: Agerpres

Primăria Municipiului Bucureşti îi invită pe toţi cei interesaţi să participe la dezbaterea publică privind regulamentul de utilizare a trotinetelor electrice închiriate în regim self-service prin intermediul platformelor online.

PMB anunţa pe 2 septembrie lansarea în dezbatere publică a regulamentului care se aplică operatorilor de flote de trotinete electrice, precum şi utilizatorilor acestora.

Potrivit proiectului, descris de Agerpres, este obligatoriu ca operatorii să deţină autorizaţie care se eliberează în urma cererii depuse în acest sens la Direcţia Transporturi din cadrul PMB.

Printre obligaţiile prevăzute se numără:

  • vârsta minimă a utilizatorilor de 14 ani;
  • cască de protecţie pentru conducătorii de trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă;
  • folosirea doar a pistelor pentru biciclete în cazul existenţei acestora, în lipsa pistelor, circulaţia trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km/h;
  • iluminarea trotinetelor cu mijloace de iluminare vizibile, dispozitive reflectorizant-fluorescente, sistem de frânare eficace şi sistem de avertizare sonoră.

Cum se înregistrează participarea și unde are loc. Detaliile evenimentului

Dezbaterea publică este programată în data de 5 octombrie, la ora 14,00, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Strada Lipscani nr. 84 – 90.

Dezbaterea publică se va transmite şi online, prin intermediul platformei de videoconferinţă WebEx.

Persoanele interesate să participe, fie prin prezenţă fizică, fie prin intermediul platformei online, sunt rugate să se înscrie până la data de 4 octombrie, ora 12,00, menţionând în mod expres că doresc să ia cuvântul la dezbatere prin una din cele două modalităţi de participare. Cei interesaţi vor trebui să comunice numele şi prenumele, iar cei care doresc să ia cuvântul la dezbatere în sistem online vor comunica, în plus, numărul de telefon şi adresa de e-mail la care să primească invitaţia de participare.

Documentaţia poate fi consultată accesând următorul link: https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte.

Propuneri şi sugestii privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se mai pot depune până la data de 5 octombrie. Observaţii pot fi transmise prin: e-mail:

[email protected]/[email protected];
prin poştă pe adresa PMB – B-dul Regina Elisabeta nr. 47, Sector 5 – Direcţia Asistenţă Tehnică şi Juridică; Registratura PMB (CIDRC), B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, Sector 5, în zilele de luni, marţi, joi şi vineri între orele 08,30 – 16,30 şi în ziua de miercuri, în intervalul orar 8,30 – 18,30. Telefon: 0213055500 interior 3021, 3022; E-mail: [email protected], persoană de contact Tiberiu Pârvu.

 

Cookies