Dezastrul Educației din România în pandemie. Cîmpeanu: Doar 66% din elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la examen

12 iun. 2021
87 Afișari
Dezastrul Educației din România în pandemie. Cîmpeanu: Doar 66% din elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la examen

Pandemia a provocat un adevărat dezastru în Educația din România, după ce doar 66% din elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la examenele naționale. Vestea a fost dată chiar de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Astfel, doar două treimi dintre elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a din promoția curentă s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an, transmite ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acest procentaj este cu mult mai mic decât în anii anteriori, fiind practic o consecință a discrepanțelor create de școala online din pandemie.

Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Dificultățile au fost foarte mari, s-au suprapus peste problemele cronice din învățământul românesc, peste discrepanțele mult prea mari dintre urban și rural și au amplificat aceste diferențe

Dificultăți și discrepanțe mari în Educație

„Amplificarea acestor diferenţe a generat renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. E vorba de două treimi, 66% înscrişi la examenul de bacalaureat din promoţia curentă – 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Astfel, în România există o serie de îngrijorări serioase cu privire la riscul de abandon școlar, care a crescut simțitor.

„Asta creează îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar. Pe de altă parte, din păcate, vedem doar săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullying, un element îngrijorător. Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale, emoționale”, a spus Cîmpeanu.

Cookies